28 / 03 / 2024

Arap gazeteciler İstanbul Yeni Havalimanı'nı gezdi!

Arap gazeteciler İstanbul Yeni Havalimanı'nı gezdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"nda bir araya gelen 18 Arap ülkesinden 60 gazeteci, inşası devam eden İstanbul Yeni Havalimanını gezdiler. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen, "Arap Gazeteciler İstanbul Buluşması"nda bir araya gelen 18 Arap ülkesinden 60 gazeteci, yapımı süren İstanbul Yeni Havalimanını ziyaret ederek gezdiler. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre yeni havalimanı inşaatını ziyaret eden gazeteciler, inşası süren devlet konuk evi, havalimanı terminalinin de aralarında bulunduğu yerler hakkında yetkililerden bilgi aldılar. 

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, Arap gazetecilere, İstanbul Yeni Havalimanı tanıtım filmi eşliğinde sunum gerçekleştirdi. 

Kadri Samsunlu, İstanbul Yeni Havalimanı projesi tamamlandığı zaman Türklerin öz güvenini çok yukarılara çekecek bir başarı hikayesi olacağını dile getirerek "Çok derin düşünülmüş bir vizyonun sonucunda bu projeyi hayata geçiriyoruz. Bu, devletin vizyonu, Cumhurbaşkanımızın vizyonu." diye açıklama yaptı. Samsunlu,  sözlerine şöyle devam etti;

"Biz Doğu ile Batı'nın ortasındayız. Onun için biz hem Doğu'yuz hem Batı'yız. Bugün Türkiye'nin, İstanbul'un 10 saat mesafesinde hem Doğu'nun hem Batı'nın en ucuna ulaşabiliyorsunuz. Uzun menzilli uçuşlarla Doğu'dan aldığımız insanların Batı'ya, Batı'dan aldığımız insanların Doğu'ya bu havalimanı üzerinden ulaşmasını sağlayacağız. Ülkemiz, Allah'ın lütfu bir lokasyonda dünyada. Dar gövdeli uçaklarla 4-5 saat benzin almadan uçabilirsiniz. 60'tan fazla başkent, İstanbul'a 4 saat mesafede bulunuyor. 4 saat mesafede İstanbul'dan ulaşılabilecek 200'den fazla uluslararası destinasyon var. Biz bu havalimanıyla 60'tan fazla ülkedeki insanları buraya toplayacağız ve buradan da gitmek istedikleri yere ulaşmalarını sağlayacağız."

Kadri Samsunlu, bu projenin en önemli özelliğinin, "yap-işlet-devret projesi" olduğunu vurgulayarak, bunun kamu, özel sektör işbirliği projesi ve dünyadaki en büyük "yap-işlet-devret projesi" dedi. 

Samsunlu, yeni havalimanında toplam 10,2 milyar avro yatırım yapacaklarını da sözlerine ekleyerek, "Bunun karşılığında 25 yıl burayı işleteceğiz. Bu 25 yılda devlete 25 milyar avro da kira ödeyeceğiz. Senelik 1 milyar avro. 25'inci senenin sonunda da bütün bu yapıyı devlete devredeceğiz." diye açıklama yaptı. Kadri Samsunlu ile Arap gazeteciler günün anısına fotoğraf çektirerek, inşaat sahasını gezdi.
 


Geri Dön