24 / 04 / 2024

Araplar, Londra emlak piyasasında söz sahibi!

Araplar, Londra emlak piyasasında söz sahibi!

11 Eylül'ün ardından ABD'den çıkan Araplar, şimdi de Londra'ya yayılıyor. Araplar, Rusların ardından Londra emlak piyasasına en çok yatırım yapanlardan... Londra'da bir yılda emlak fiyatları yüzde 20 arttı



'İNGİLTERE'nin başkenti Ortadoğulular için dünyanın en çekici yerlerinden biri' diyen gayrimenkul değerleme şirketi IP Global, Londra'daki emlak yatırımlarının yüzde 48'inin yabancılar tarafından yapıldığına dikkat çekti. Ortadoğulu alıcılar; son 12 ayda genel alımların yüzde 20'sini gerçekleştirdi. Şirketin danışmanlarından Knight Frank, 2008'de başlayan krizle Londra'da emlak fiyatlarının ve kredilerinin ciddi bir düşüş yaşadığını belirterek 'Mart 2009'dan bu yana satışlar yüzde 34 arttı ve fiyatlar rekor kırarak 2008 yılının Mart ayının üzerine çıktı' dedi.

İLGİ YILSONUNA KADAR SÜRER

2010 rakamlarının yüzde 100 büyümeyi işaret ettiğini belirten IP Global'in CEO'su Tim Murphy ise 'Londra özellikle Ortadoğu yatırımcılar için dünyanın en iyi gayrimenkul yatırım sıcak noktasından biri oldu dedi ve ekledi: Son dönemde Ortadoğu ve Asya'nın yükselen bazı bölgelerinde artan enflasyon huzursuzluk yaratıyor ve emlak yatırımcılarını Londra'ya yönlendiriyor. 2011 yılında da bu trendin sürmesini bekliyoruz.

AĞAOĞLU DA LONDRA'DA!

ARAPLAR gibi Türk yatırımcılar da Londra'ya cazip bir pazar olarak görüyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu da, Londra'da bir prestij projesi yapacaklarını açıkladı. Ağaoğlu'nun ünlü Canary Wharf merkezi yakınlarındaki projede 157 metre, 122 metre yüksekliğinde iki kule bulunacak. 51.900 metrekare rezidans, 9.300 metrekare ticari üniteler ve 15.700 metrekare otel olmak üzere 77 bin metrekareden oluşacak projeden 567 milyon pound hasılat bekleniyor. Londra pazarı ile ilgilenen bir diğer Türk ise Varyap... Varyap'ın yöneticileri de sık sık Londra'da ses getirecek bir projeye imza atmak için fırsat kolladıklarını belirtiyorlar.

Etihad, Manchester City'ye sponsor oldu

İNGİLTERE'deki ağırlığını artıran Arap sermayesi önceki gün bir anlaşmaya daha imza attı. Abu Dabi'nin en büyük havayolu şirketi olan Etihad, Dubaililere ait olan Manchester City kulübünün tesisleri ve stadına adını verdi. 10 yıllık anlaşmanın detayları hakkında bilgi verilmedi ancak raporlara göre anlaşmanın değeri yaklaşık 480 milyon dolar.
Akşam


Geri Dön