28 / 03 / 2024

Araplar Ordu'da turizm yatırımı yapacak!

Araplar Ordu'da turizm yatırımı yapacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizmin fındık dışında yeni bir alternatif ticari faaliyet olabileceğini dile getirdi. Balkanlıoğlu, Ordu'ya gelen Arap işadamlarının otel, motel, alışveriş merkezi gibi turizm yatırımı yapmak istediklerini belirtti.



Ordu Valisi Balkanlıoğlu, son yıllarda Arap turistlerin Ordu'ya büyük ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "19 Temmuz itibariyle Ordu- Giresun Havalimanı'nda yurt dışı uçuşları başlıyor. Riyad'dan kalkan ilk Arap turist uçağını karşılayacağız" dedi.


Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, önceki yıl yaklaşık 300 bin olan yerli ve yabancı turist sayısının geçen yıl önemli ölçüde artarak 450 bine çıktığını, bunun 50 binini Arap ve diğer yabancı turistlerin oluşturduğunu söyledi. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda yurt dışı uçuşların 19 Temmuz tarihi itibariyle başlayacağını, aynı tarihte Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan ilk Arap turist kafilesini taşıyan uçağın geleceğini belirten Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi:


"Artık Ordu'ya da Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden merak ve ilgi uyandı. Karadeniz'i ve buradaki güzellikleri görmek isteyen Arap ziyaretçilerimiz Riyad'dan ilk seferi yapacaklar. Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye'nin prestij projesiydi. Bu havalimanı açıldığından beri her gün Türkiye'nin bir çok noktasına uçuşlar yapılmaya başladı. Bu havalimanı sayesinde Suudi Arabistan Riyad'dan direkt kalkan ilk uçağı 19 Temmuz'da karşılayacağız. Bakanlar Kurulu kararınca buranın yurt dışı hudut kapısı olması da tescil edildi. Artık bundan sonra uluslararası uçuşlara uygun hale gelecek. Bu da Ordu turizmi açısından önümüzün açılması anlamına geliyor."


FINDIK DIŞINDA ALTERNATİF TURİZM


Ordu'nun fındığa dayalı ekonomisi olduğuna da dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu, turizmin fındık dışında yeni bir alternatif ticari faaliyet olabileceğini vurgulayarak şöyle devam etti:


"Karadeniz'in en güzel illerinin başında Ordu geliyor. Karadeniz'de güzellik namına ne varsa hepsi Ordu'da mevcut. İnşallah kentte fındık dışında yeni bir alternatif geçim kapısı turizm, burada önemli bir ticari faaliyet olarak bölge insanlarına hizmet edecek. Biz de hem Arap ülkelerinde, hem içeride tanıtım faaliyetlerine Valilik olarak devam ediyoruz. Gittikçe artan ilgi bugün Ordu merkezde ve ilçelerimizde konaklama tesislerinde boş yatak bulmak bile zor hale geldi. Otellerdeki doluluk oranı ve çarşı pazar iyice hareketlendi. 300 binlerdeki yerli ve yabancı turist mevcudumuz 450 binleri buldu. Bu da hiçbir emeğin boşa gitmediğini gösteriyor."


TURİZM YATIRIMLARINA DESTEK


Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'ya gelen Arap işadamlarının otel, motel, alışveriş merkezi gibi turizm yatırımı yapmak istediklerini, Yatırım Destek Ofisi ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bu çalışmalara destek olduklarını kaydetti. Vali Balkanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:


"Önümüzdeki dönemde sadece turist ve ziyaretçi değil, işadamlarını, özellikle Suudi Arabistan'danyatırımcı olarak da göreceğiz. Arap turistlere ve yatırımcılara bölgemizi tanıtıyoruz. Bunun için Arap gazetecileri de ilimizde ağırladık. Araplar artık Ordu'yu, yaylalarını, derelerini, şelalerini, denizini keşfettiler. Biz de elimizden geldiği kadar bölgemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarla Valiliğimiz tarafından daha önceden başlattığımız 1 milyon turist kampanyası hedefimize inşallah ulaşacağız."



Sabah


Geri Dön