25 / 04 / 2024

Araplara konut satışında aracısız müşteri nasıl bulunur?

Araplara konut satışında aracısız müşteri nasıl bulunur?

Mütekabiliyetle beraber konut şirketleri Arap alıcıların peşine düştü. Alıcıya ulaşmak için de aracıların peşine düştü. Arap ülkelerindeki aracı şirketler de bu pastadan pay almanın peşinde…



Mütekabiliyetle beraber konut şirketleri Arap alıcıların peşine düştü. Alıcıya ulaşmak için de aracıların peşine düştü. Arap ülkelerindeki aracı şirketler de bu pastadan pay almanın peşinde…  Şu an oturmuş bir yapı yok. Konut şirketleri “biz büyüğüz” tavrında, Aracılar da “müşteri bizde” tavrında… Araplara satışta şirketin büyüklüğünün, küçüklüğünün önemi yok… Proje doğru ise, lokasyonu uygun ise ve müşteriye iyi anlatılırsa satış olur…


Büyük görünen iki şirketin “iflas ertelemesi” gündeme gelmesi ile, bu şirketlerin projelerinden konut almış olan Araplar ciddi ciddi şaşkınlık yaşıyor. Arap internet forumlarına olay taşındı. Ve tartışmalar başladı. Birkaç şirkte benzeri durum yaşanırsa olayın boyutu değişir. Bu durumda, kim ne kadar büyük olursa olsun  anlamsız kalır. Arap ülkelerinde yüzlerce büyük şirket var. Biz kaç tanesini tanıyoruz. Aynı şekilde, büyüklük Türkiye içinde bilinir. Ama dışarıda bilinmez… Arap dünyası kimin büyük, kimin küçük olduğunu bilmez. 


Araplar için “güven” çok önemli bir faktördür. Arap dünyasında şu an için dolaşan aracılar, satıcılar yaptıkları işin geleceğini düşünerek yapmalı. Türkiye için yabancı konut alıcısı kavramı çok yeni ve önemlidir. Böylesine önemli bir konuda küçük komisyon hesapları ile yanlış yapılmamalı. 

Arap Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri Derneği olarak Nisan ayından itibaren yurtdışı yatırımcı bilgilendirme konferanslarına başlıyoruz. Arap ülkelerinin medyasında bilgilendirme yazılarına ve röportajlara başlıyoruz. İlk etapta 15 önemli Arap şehrinde yatırımcılara yönelik konferans düzenleyeceğiz. Arap alıcıyı yerinde bilgilendirmek gerek. Nisan ayından itibaren ilk etapta Arap ülkelerinden 500 bin kişiye, şirkete Arapça ve İngilizce olarak bilgilendirme e-mailleri göndereceğiz. Türkiye’ye gayrimenkule yatırımın avantajlarını anlatacağız. Yatırım mevzuatını, oturma izni ve tapu alımına kadar Arap alıcıları aydınlatacağız. 


Araplardan gelen yoğun talep üzerine “Yabancılar İçin Türkiye Gayrimenkul Yatırım Kataloğu” isimli bir yayın çalışmalarına başladık. 50 bin adet basılacak olan bu yayın direk potansiyel Arap alıcı müşteriye gönderilecek. Bu yayınla ilgili detay bilgilere www.konutkatalogu.com adresinden ulaşabilirsiniz. Bu yayında yer almakla, aracısız Arap müşteriye ulaşabilirsiniz. Arap ülkelerinden 50 bin potansiyel alıcıya pratik olarak ulaşmanın en pratik yolu bu yayında yer almanızdır.  Bu yayın İngilizce ve Arapça olarak www.turkeypropertydirectory.com adresinde de yayınlanacaktır. Bu adres ilk iki ayda  Arap dünyasından bir milyon kişiye duyurulacaktır. Amacınız Arap müşteriye ulaşmaksa bu yayınlarda yer almak bir fırsattır. 


Arap ailelerin kadınları genelde internet kullanmaz. Konut tercihinde ise kadınlar etkilidir. Ailelerin elinde projeleri görebilecekleri basılı bir yayın önemlidir. Arap dünyasında değişik ülkelerin sektörel yayınlarını görmek mümkün ama Türkiye’den fazla yayın yok. Hazırlanan bu yayın ise Türk konut sektörünü tanıtacak ilk yayındır. 


Görüştüğüm konut şirketlerinin CIO veya sahipleri, bizden hemen konutlarını satmamızı bekliyor gibi bir hava edindim. Biz emlakcı değiliz. Size birkaç konut satmamız çokta önemli değil. Bizim çalışmalarımız pazarın doğru kurulmasına yardımcı olacak. Işık tutacak. Pazardaki pastayı artıracak çalışmalar peşindeyiz. Aynı zamanda konut sektörünü konutlarını satması için direk alıcılarla buluşturacağımız gibi doğru Arap aracı şirketlerle de buluşturacağız. 


Araplara konut satışında aracılı müşteri yanında ayrıca aracısız müşteri bulmak istiyorsanız bizim çalışmalarımızda yer almanızı öneririm. Konut projenizi tüm Arap dünyasındaki alıcıların önüne bir seçenek olarak koyalım… Her sabah Türkiye’ye alım yapmaya gelen Araplar var. Her geçen gün bu sayı artacak. Kaç tanesinden sizin haberiniz var? Bizim çalışmalarımızda yer alırsanız, Türkiye’ye gelen Arap alıcıların büyük çoğunluğu sizin projenizden de haberdar olacaktır. 


Saygılarımla,

Abdullah Çiftçi

www.abdullahciftci.com 


Geri Dön