25 / 04 / 2024

Araplardan bir günde 250 milyon dolar geldi!

Araplardan bir günde 250 milyon dolar geldi!

Türk firmalarının yoğun katılımıyla Dubai'de düzenlenen Cityscape fuarı, gayrimenkul sektörü için moral oldu. Körfezli yatırımcıların İstanbul ilgisi artarak devam ederken, fuar büyük işbirliklerine sahne oldu.




Terör sıkıntısı, seçim belirsizliği, yaz sezonu durgunluğu derken, bir süredir yavaşlayan gayrimenkul sektörü Dubai'de moral buldu. 61 Türk firmasının, fuar alanının yüzde 10'unu kapladığı Cityscape Global 2015, Körfez yatırımcısının İstanbul ilgisinin devam ettiğinin de kanıtı oldu. 


Fuarda Türk firmalar yabancı yatırımcılarla çok sayıda görüşme yaptı. Görüşmelerin bir kısmı net satışa dönerken, pek çok firma da görüştüğü Arap yatırımcılarla İstanbul'da tekrar buluşmak üzere sözleşti. 


Fuarın en büyük montanlı satışını ise Ağaoğlu yaptı. Şirket, Maslak 1453 projesindeki bir kuleyi Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı'na toplam 67 milyon dolara sattı. 


BU DAHA BAŞLANGIÇ


140 dairenin bulunduğu kuleyi satın alan Şeyh Sulaiman Al bir kuleyi Suudi merkezli Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı'nın, hayır işleri ve eğitim konusuna yoğunlaşmış bir vakıf olduğunu vurgulayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Vakıf gelirleri Türkiye'de kalacak. Rajhı Vakfı ile daha yeni stratejik ilişkilere adım atacağız. Bu satış bir başlangıç" dedi.



Akşam


Geri Dön