25 / 04 / 2024

El Salvador, 420 Bitcoin aldı: Bir günde 683 bin dolar kar etti!

El Salvador, 420 Bitcoin aldı: Bir günde 683 bin dolar kar etti!

El Salvador hükümeti en son 20 Eylül tarihinde 150 Bitcoin alımı yapmıştı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, dün yaptığı bir açıklamada 25 milyon dolar bedelle 420 Bitcoin daha aldıklarını duyurdu.



Dünyada Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, elindeki Bitcoin miktarını artırıyor. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, 25 milyon dolar bedelle 420 Bitcoin daha aldıklarını açıkladı. 

Bukele, konuya ilişkin paylaşımında, "Uzun bir bekleyişti ama değdi. Dipten alım yaptık" dedi. Bu paylaşımından bir  saat sonra da paylaşım yapan Bukele, gülen surat emojisi kullanarak "Yeni aldığımız Bitcoin'den şimdiden kâr ettik" diye konuştu.

El Salvador, 420 Bitcoin aldı: Bir günde 683 bin dolar kar etti!

Bitcoin, saat 16.06 itibarıyla 61 bin 150 dolar seviyelerinde görüldü. Böylece El Salvador, bu saatten itibaren son alımdan 1 günde 683 bin dolar kar elde etti.

Yeni alımla beraber El Salvador'un hazinesinde bulunan Bitcoin miktarı da 1120'ye ulaştı. El Salvador hükümeti en son 20 Eylül tarihinde 150 Bitcoin alımı yaptı. 

El Salvador, 420 Bitcoin aldı: Bir günde 683 bin dolar kar etti!

SEC'in ETF'leri onaylamasının ardından zirveyi 67 bin doların üzerine çıkaran Bitcoin, daha sonra gelen kar satışlarıyla 58 bin dolara kadar düşmüştü. Bitcoin, El Salvador'un son yaptığı alım sırasında yaklaşık 58 bin 400 dolar seviyesindeydi.

Volaris El Salvador'da Bitcoin'i kabul edecek!

Kripto paralarda deprem!

Bitcoin’in üçte biri 10 bin kişide!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön