19 / 04 / 2024

Kripto paralarda deprem!

Kripto paralarda deprem!

Kripto para borsasının en büyük birimi Bitcoin yeniden geriledi. Sert düşüş yaşayan Bitcoin 60 bin doların altına düştü. 



Kripto para Bitcoin, 67 bin dolar ile zirveye erişmesin sonrasında yeniden düşüş trendi içerisine girerek 60 bin doların altına geriledi. Sabah'tan Mete Dirici'nin haberine göre; bununla birlikte spekülatif hareketlerle artan Shiba Coin'de 0,00005959 seviyesine ulaşmasıyla sert geriledi. Uzmanlar, yeni mağduriyetlerin oluşmaması için önemli uyarı yaptı.

Bitcoin, Nisan ayında 64 bin 854 dolar seviyesine ulaşarak zirveye yerleşmesinin ardından TESLA CEO'su Elon Musk'ın açıklamalarıyla başlayan süreçle birlikte 30 bin doların altına indi. Yüzde 50'nin üzerinde değer kaybına uğrayan Bitcoin sonrası düşüş dalgası diğer alt-coinleri etkilemiş düşüş buralarda daha sert yaşanarak çoğu kişiyi mağdur etmişti. 

Altını geçti 

Bitcoin, Nisan ayındaki zirvesi sonrası düşüşe başlamış yaklaşık 3 ay sürünce 30 bin dolar seviyesinde 2021 senesi dip seviyesinde işlem gördü. 30 bin dolar seviyesinde kalan Bitcoin, El Salvador'un resmi para olarak kripto paraya onay vermesiyle birlikte yönünü yukarı kırdı.

Kripto paralarda deprem!

Bireysel veya kurumların açıklamalarıyla şekillenen Bitcoin, yeni yükseliş trendine Temmuz ayının son haftasında girdi. Özellikle küresel seviyede yükselen enflasyon ile dünyada birçok insan parasının değerini koruma için hem de spekülatif amaçlı kripto paraları tercih etmesi yükselmesine katkı sağladı. Bu süreçte enflasyondan korunma aracı ons altının baskı altında olması Bitcoin'i bir adım öne çıkardı. 

Tüm bunlarla ve spekülatif açıklamalarla yükselişe geçen Bitcoin 20 Ekim tarihinde 67 bin dolar seviyesine çıkarak yeni tarihi zirvesini yaptı. Bu seviye sonrasında yalnızca birkaç gün içerisinde Bitcoin, bugünkü düşüşle birlikte yaklaşık yüzde 13 düşüşle 9 bin dolarlık bir kayıp yaşayarak yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. 

Uzmanlardan uyarı

Kripto paralar ve Bitcoin'de zaman zaman meydana gelen sert yükselişler, finansal okur yazar olmayan bir çok küçük yatırımcıda 'Sürekli yükselecek' algısı yaratarak büyük mağduriyetlere neden oluyor. Özellikle kredili işlemler sebebiyle küçük yatırımcının zarara uğradığını dile getiren uzmanlar, finansal okur yazar olmayanların kripto paralarda büyük pozisyonlar almamaları gerektiğini sıklıkla dile getiriyor. 

Kripto paralarda deprem!

Hisse senetleri, borsada işlem yapan fonlar ve kripto para birimlerinde komisyonsuz işlem yapma olanağı veren dünyaca ünlü finansal şirket Robinhood`un Shiba Inu`yu (SHIB) işlem yapma imkanı tanıyan kripto paralar listesine ekleme beklentisi, kripto paranın rekor kırmasını sağladı.Ekim başında 0,000007 dolar civarında işlem gören Shiba Coin, bu spekülasyon haberle birlikte 0,00005959 seviyesine ulaşarak 8 katın üzerinde değerleme kaydetti.

Bitcoin'nin 60 bin doların altına gerilemesiyle birlikte Shiba Coin, sadece birkaç dakikada yüzde 15'in üzerinde değer kaybı yaşayarak 0,000046 dolara kadar düştü. Şaka coini olarak bu coin konusunda uzmanlar dikkatli olunması gerektiğini söyleyerek temeli olmayan bu artışların geri dönüşü olabileceğine vurgu yaparak Stop'lu işlem yapılması gerektiğini söyledi.Shiba coin daha sonra gelen tepki alımlarıyla birlikte yeniden 0,00005 civarında işlem görmeye başladı.

Bitcoin yeni haftaya yükselişle başladı!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön