23 / 04 / 2024

Kripto paralarda miras tartışması başladı!

Kripto paralarda miras tartışması başladı!

Rumen Bitcoin milyarderi Mircea Popescu hayatını kaybedince son zamanların gündem konusu kripto paralarda miras tartışması başladı.



Rumen Bitcoin milyarderi Mircea Popescu Kosta Rika'da boğularak yaşamını yitirince milyarderin Bitcoin'lerine ne olacağı da tartışma konusu oldu. Mircea Popescu'nun en az 1 milyar dolarlık kripto para varlığı olduğu belirtiliyor.

NTV'nin haberine göre, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Anabilim Dalında öğretim üyesi Doç.Dr. Murat Topuz konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Topuz, "Kripto para ya da bunun en önemli türü olan bitcoin bir değerdir. Miras hukukunda da maddi olarak değer teşkil eden para ile ölçülebilen değerler mirasa dahildir ve mirasçılara intikal eder" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin de gündeminden düşmeyen kripto paralardaki miras tartışması, Türkiye'deki yatırımcıları da yakından ilgilendiriyor.

Kripto paralarda miras tartışması başladı!

Doç. Dr. Topuz konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "Bu şifreler miras bırakan tarafından bir yere not edilebileceği gibi pekala bir vasiyetnameye de yazılmak suretiyle mirasçılara ölüme bağlı tasarruf yoluyla intikal ettirilebilir. Eğer böyle bir şey yapmamışsa nasıl elde edilecek mahkemelerin devreye girmesi gerek" 

Rumen Bitcoin milyarderi Mircea Popescu'nun serveti, son zamanların gündem konusu Bitcoin'in Nisan ayındaki zirvesi esnasında yaklaşık olarak 2 milyar dolara çıkmıştı.

Mircea Popescu'nun mirasının devredilmesi durumunda piyasadan çıkacak Bitcoin sayısının fiyatlar da etkili olabileceği belirtiliyor.

 

Kripto paralarda son durum: Bitcoin 2018'den beri en kötü çeyreğinde!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön