28 / 03 / 2024

Araplar'dan Ordu'ya 20 milyon dolarlık otel yatırımı!

Araplar'dan Ordu'ya 20 milyon dolarlık otel yatırımı!

Katarlı iş adamları Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'na gelerek yatırım yapmak istediklerini dile getirdi. İşadamları, talep ettikleri arazileri gezerek, ilgililerden bilgi aldı.



Bir grup Katarlı iş adamı Ordu'ya gelerek Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'nda yatırım yapmayı talep ettikleri arazileri gezerek, ilgililerden bilgi aldı. 


Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya tarafından yaylada gezdirilen iş adamları 650 dönüm arazi üzerinde mutabık kaldı. 


Kaya, Ordu Valiliğinin yürüttüğü turizm faaliyetleri kapsamında kentte ilk kez ciddi anlamda yatırım yapmak isteyen Arap yatırımcıların geldiğini söyledi.


Kaya, "Katarlı iş adamları 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na 20 milyon dolarlık otel yapımı için bizden arazi talebinde bulunmuştu. Bu talep üzerine Ordu'ya gelen Arap yatırımcılara istedikleri ölçüdeki araziyi gösterdik. Kendileri hem yaylayı hem de araziyi çok beğendi. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yatırım için ilk resmi adımlar atılır. Biz yapılan görüşmelerden oldukça memnun kaldık." dedi. 


Kaya, Arap yatırımcıların Ordu'ya otel yapma noktasında gayretli olduklarını söyleyerek "20 milyon dolarlık otel yatırımı çok ciddi bir rakam. Böyle bir otelin bölgemize kazandırılmasını çok istiyoruz. Temennimiz Arap iş adamlarının son kararının olumlu olması yönde. İnşallah Ordu adına hayırlı bir gelişme olur ve bu yatırım Karadeniz'e kazandırılmış olur." diye konuştu.




AA


Geri Dön