25 / 04 / 2024

Arazisine duvar ören vatandaş imar barışına başvurdu!

Arazisine duvar ören vatandaş imar barışına başvurdu!

'İmar Barışı istismarı' son olarak da Konya Meram'da yaşandı. Meram ilçesinde arazisine yaklaşık 4 metrekarelik bir duvar ören vatandaş, imar barışı başvurusu yaptı.



Mevzuata aykırı yapıların imar sorununu çözmek için başlatılan imar affına başvurular devam ediyor. Başvuru dönemi 31 Aralık’ta sona erecek olan imar barışı için 8 milyon 600 bini aşkın kişi başvuru yaptı.

Sözcü gazetesinden Mehmet Ali Kayacı'nın haberine göre, uygulamada istismarlar da oldukça dikkat çekiyor. Bunlardan sonuncusu ise Konya Meram'da yaşandı.

DUVAR ÖRÜP BELGE İÇİN BAŞVURDU!

Konya'nın Meram ilçesi Kızılören mahallesinde İmar Barışı için bir mülk sahibi tarafından özel bir çalışma yapıldığı belirtildi. Karadeniz fıkralarını aratmayan olayda, vatandaşın sadece caddeye bakan bir duvar ördüğü ve örülen bu duvar ile alanı mesken için tescilletmek istediği bildirildi. Vatandaşın, ördüğü tek parça duvarda pencereleri de yapmayı ihmal etmemesi de dikkat çekti.

BELEDİYE CEZA KESTİ

İmar Barışı'nda denetimlerine devam eden Meram Belediyesi’nin ise pencereleri olan ve tek bir duvar ile tescillenmesi istenilen arsa için mülk sahibine, 2 bin 800 lira para cezası verdiği öğrenildi.

Benzer olaylara şahit olan belediye yetkililerinin denetimlerini sıklaştırdığı belirtildi. İmar Barışı'nı kaç kişinin istismar ettiği ve ne kadarının tespit edilebildiği ise şimdilik bilinmiyor.

31 ARALIK 2017 ÖNCESİ YAPILARI KAPSIYOR

Vatandaşların devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedeflenen İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsıyor.


Geri Dön