29 / 03 / 2024

9 milyon 210 bin kişi imar barışına başvurdu!

9 milyon 210 bin kişi imar barışına başvurdu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, imar barışı hakkında açıklama yaptı. Kurum, "9 milyon 210 bin vatandaşımız imar barışına başvurdu" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurum, illerin sorunlarını çözmek üzere ziyaretler gerçekleştirdiklerini, Gaziantep'in de bu kapsamda yer aldığını belirtti.

"Çingene Kızı" mozaiğinin parçalarının kısa bir süre önce Gaziantep'e getirilmesinden memnuniyet duyduğunu anlatan Kurum, mozaiğin kente getirilmesiyle turizm ve ekonomi anlamında da önemli kazanımlar yakalayacağına inandığını vurguladı. 

Bakan Kurum, Gaziantep'e bakanlık olarak yapılacak ve desteklenecek projelere ilişkin bilgi verdi.

"10 milyona yakın vatandaşımız kanundan istifade etti"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; "İmar Barışı ile ilgili genel bilgileri vermek istiyorum." diyen Kurum, şunları söyledi:

"Türkiye'de toplam 9 milyon 210 bin vatandaşımız İmar Barışı'na başvurdu ve 10 milyar 350 milyon TL'lik bedel yatırdı. Biliyorsunuz 31 Aralık'ta bu süreç tamamlanıyor. 10 milyona yakın vatandaşımız bugüne kadar İmar Barışı'ndan yararlandı. Devletin vatandaşıyla barışını içeren, vatandaşımızın elektriğini, suyunu ve doğalgazını alabilmesi adına yapılan bu düzenlemede 10 milyona yakın vatandaşımız kanundan istifade etti."

 

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!
 


Geri Dön