28 / 03 / 2024

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.



Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, bugüne kadar imar barışı için 48 bin 231 kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar barışı uygulaması kapsamında bugüne kadar yapılan ödeme tutarı ise 94 milyon 304 bin TL'ye ulaştı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "İmar Barışı" kapsamında afet risklerine karşı ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması için 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi verilebileceği, bu tarihten sonra yapılan yapılar imar barışı kapsamı dışında tutuldu. 

Bu tarihten sonra yapılan imar barışına başvuruda bulunan yapılar için denetimler başladı. İmar barışına aykırı başvuruda bulunanlar hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle başvurda bulunulduğu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri bünyesinde kurulan İmar Barışı masalarında görevlendirilen personeller tarafından vatandaşlara İmar Barışı müracaatları ile ilgili gerekli iş ve işlemlerde yardımcı olunduğu belirtildi.

Yapı Kayıt Belgesi başvuruları ve bedel ödeme süresi tarihinin Cumhurbaşkanlığı kararı ile yıl sonuna kadar uzatıldığı açıklandı. 

İmar barışı resmen uzatıldı!


Geri Dön