25 / 04 / 2024

Giresun'da 122 bin 700 kişi imar barışından yararlandı!

Giresun'da 122 bin 700 kişi imar barışından yararlandı!

Giresun'da TOKİ vasıtasıyla 2 bin 452 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışı ile de 122 bin 700 Giresunlunun sıkıntısını çözdüklerini söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, partisince Valilik Meydanı'nda gerçekleştirilen mitingde vatandaşlara hitap etti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, son 17 yılda Giresun'a toplam 15 milyar lira yatırım yaptıklarını ve eğitimde bin 776 adet yeni derslik inşa ettiklerini, 30 bin öğrencinin eğitim gördüğü Giresun Üniversitesini de kendilerinin yaptığını dile getiren Erdoğan, 6 bin 520 kapasiteli yüksek öğrenim yurdunu da hizmete aldıklarını belirtti.

Gelecek birkaç yıl içerisinde Şebinkarahisar, Görele ve Tirebolu'da toplamda bin 100 kapasiteli yüksek öğrenim yurt binalarını da hizmete alacaklarını söyleyen Erdoğan, 20 bin kapasiteli stadın yapımının da sürdüğünü, yıl içinde tamamlanacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut stadın yerine de bir millet bahçesi yapmak için çalışmalara başladıklarını, ihale sürecinin devam ettiğini söyledi. Tirebolu, Görele ve Bulancak'a gençlik merkezi Eynesil ve Espiye'ye spor salonları yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Giresun Gençlik Merkezi ve spor salonu ile Espiye Gençlik Merkezinin yapımının, Keşap Gençlik Merkezinin de ihale sürecinin devam ettiğini dile getirdi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, şehit yakınları, yaşlılar ve engellilere 1,2 milyar lira tutarında destek verdiklerini belirten Erdoğan, Giresun'a 14'ü hastane olmak üzere, toplam 45 sağlık tesisini kazandırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 350 yataklı Giresun Kale Devlet Hastanesi ve Eynesil İlçe Hastanesinin yapımının devam ettiğini, 7 sağlık tesisinin ise plan, proje ve ihale aşamasında olduğunu belirtti.

Giresun'da  TOKİ  vasıtasıyla 2 bin 452 konut projesini hayata geçirdiklerini ve imar barışı ile de 122 bin 700 Giresunlunun sıkıntısını çözdüklerini dile getiren Erdoğan, 20 ata yadigarı eseri restore ederek ihya ettiklerini, Şebinkarahisar'da bulunan Taşhan'ın restorasyonunun ise sürdüğünü söyledi.

- "28 kilometre bölünmüş yolu, 117 kilometreye çıkardık"

Giresun'da 28 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 117 kilometreye çıkardıklarını dile getiren Erdoğan, Giresun-Dereli-Şebinkarahisar yolundaki ve Giresun-Espiye ayrımı-Dereli arasındaki tünellerden bazılarının tamamlanarak hizmete açıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dereli Tüneli'ni de tamamladık fakat kamulaştırma problemlerinden dolayı henüz trafiğe açılamadı. Duroğlu Tüneli'nde ve projenin diğer taraflarında çalışmalarımız sürüyor."şeklinde konuştu.

Giresun ayrımı-Dereli, Şebinkarahisar-Suşehri ayrımı yolundaki Eğribel, Pınarlar ve muhtelif tüneller ile bağlantı yollarının da yine bu yıl tamamlanacağını belirten Erdoğan, "Eğribel Tüneli'nin tamamlanmasıyla güzergah, 6,5 kilometre kısalacak. Mevcut yola göre de 25 dakika zaman kazanılacak." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovanlık-Aydındere yolunu, Yağlıdere-Alucra yolunu, Suşehri-Koyulhisar ayrımı Şebinkarahisar yolundaki çalışmaları, Görele ayrımı Çanakçı yolunu, Alucra şehir girişindeki çalışmaları ve Eynesil-Ören yolunu da yine bu yıl içinde bitireceklerini söyledi.

Giresun Çal Dağ ve Güce yolunu ise seneye bitireceklerini açıklayan Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli Türkiye'nin ve Avrupa'nın ilk denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nı şehrimize kazandırdık. Havalimanımızın geçen yıl yolcu kapasitesi 1 milyon 86 bini geçti. Giresun'a 8 baraj ve bir gölet inşa ettik. 9 baraj ve 3 gölet daha inşa ediyoruz. 5 bin dekar arazinin sulama şebekeleri tamamlanarak, sulamaya geçildi. 39 bin dekar arazinin de sulama şebekesinin yapımı devam ediyor. Giresunlu vatandaşlarımızın taşkınlara maruz kalmaması için 67 adet taşkın koruma tesisi inşa ettik.12 adet taşkın koruma tesisinin ise yapımları devam ediyor. Giresun'da bulunan 6 tabiat parkında yaptığımız altyapı ve çevre düzenleme faaliyetleri ile halkımızı tabiatla buluşturuyoruz. Giresun'da ruhsatlı alanlarda fındık üretimi yapan üreticilerimizi destekliyoruz. Bakınız şu anda fındık fiyatları nereye geldi? 18'i buldu mu? Buldu. Neredeydi? 10-11-12 buralardaydı. Biz kalktık TMO olarak buna 14 dedik. 14'ten sonra rakam yükselmeye başladı. Biz sizin yanınızdayız. Sizi sömürmek isteyen fırsatçılara hiçbir zaman fırsat vermedik, vermeyeceğiz."

 


Geri Dön