20 / 04 / 2024

Batman'da 4 bin 795 kişi imar barışına başvurdu!

Batman'da 4 bin 795 kişi imar barışına başvurdu!

Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, "İmar Barışı Kanunu" konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Özkan, 4 bin 795 kişinin imar barışına başvurduğunu açıkladı.



Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer Özkan, 8 Haziran'da başlayan imar barışı hakkında açıklamalarda bulundu.  Batman'da başvuruların 4 bin 795'e ulaştığını söyleyen Özkan, vatandaşların yapı kayıt belgesi almak istediklerini söyledi.

Doğru Haber Gazetesi'ne göre Özkan, "İmar Barışı Kanunu, 3194 sayılı imar kanununa eklenen geçici 16'ncı maddeyle afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla yapılan bir düzenlemedir. Bu ülkemizin genelini ilgilendiren yıllardır süren bir yaranın çözümü anlamında çıkarılmış olan bir yasadır. Bu yasa düzenleme ile ruhsata aykırı ya da ruhsatsız yapılara yapı kayıt belgesinin verilmesi amaçlanmaktadır. Bir sürü yapı elektriğini, suyunu, doğalgazını bağlayamıyordu, belediyeler bunlara cezalar yazıyordu, yıkamıyorlardı. Dolayısıyla ülkemizdeki bu sıkıntıyı gidermek için bu mevzuat düzenlemesi yapıldı ve 8 Haziran tarihi itibariyle Türkiye genelinde müracaatlar alınmaya başlandı" şeklinde konuştu.

İmar barışında vatandaşlara izleyecekleri yolu anlatan Özkan, "Biz de ilimizde bu konuyla alakalı 8 Haziran tarihi itibariyle il müdürlüğümüzün ana girişinde imar barışı bilgilendirme masası diye düzenleyebileceğimiz bir alan kurduk. Vatandaşlarımıza bu konuda teknik personelimizle gelen tüm vatandaşlarımızın bu konuyla alakalı olan sorunlarını, sorularını ya da izleyecekleri yol ve yöntemlerle ilgili olarak kendilerine rehberlik yapıyoruz" dedi.

Başvuruların 31 Ekim'de sona ereceğini anımsatan Özkan, "Müracaat eden vatandaş kendine düşen harcı 31 Aralık 2018 tarihine kadar yatırabilmektedir. İlimizde bu kanunla alakalı olarak bizim yaklaşık olarak 30 bin civarında konutun bu kanun kapsamında değerlendirebileceğini düşünmekteyiz. 27 Temmuz 2018 tarihi itibariyle toplam ilimizde 8 Haziran'dan bu yana 4 bin 795 vatandaşımız kendi müracaatını yaparak yapı kayıt belgesini oluşturmuştur. Vatandaşlarımızın bu kanundan mutlaka faydalanmalarını önemsiyorum. Vatandaşlarımızın bu süre içerisinde muhakkak bize müracaat etmelerini tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu. 
 


Geri Dön