26 / 04 / 2024

Adana imar barışı başvuru

Adana imar barışı başvuru

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

Adana’da 48 bin 231 kişi imar barışına başvurdu!

Adana’da kadar imar barışına bugüne 48 bin 231 başvuru yapıldı. Yapı Kayıt Belgesi kapsamında 94 milyon 304 bin TL'lik ödeme gerçekleşti.

İmar barışında izlenecek yol!

Yapı kayıt belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışına nasıl başvurulur? İmar barışında izlenecek yol nedir?

İmar barışı süresi!

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışı süresi nedir? Başvurular ne zamana kadar yapılacak, belge ne zamana kadar geçerli olacak?

Başbakan Yıldırım bir vatandaşın imar barışı kaydını yaptı!

İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Menderes Belediyesi'nde bir vatandaşın imar barışı kaydını gerçekleştirdi...

Kocaeli'de imar barışına yoğun ilgi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen imar barışı bilgilendirme toplantısı yoğun ilgi gördü.

Sarıyer'de imar barışına başvuru yağıyor!

İstanbul Sarıyer'de imar barışına başvuru yağıyor. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar "Sarıyer'in en önemli sorunu mülkiyet meselesiyli. 50-60 yıllık sorundu. Şimdi vatandaşların yüzü gülüyor" diye açıklama yaptı. 

İmar barışında iskan alınıyor mu?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, imar barışında iskan da alınıyor mu?

Çorum'da imar barışı anlatıldı!

Çorum'da imar barışı düzenlemesiyle ilgili köy muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı dün gerçekleştirildi. 

İmar barışı herkesi mutlu etti!

Malatya Doğu ve Kuzey garajlarını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "imar barışı" noktasında da tüm vatandaşların ve özellikle de esnafın çok mutlu olduğunu söyledi...

İmar barışı gecekonduları kapsıyor mu?

İmara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılıyor. Peki, imar barışı gecekonduları kapsıyor mu?

Dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

İmar barışı kapsamında imara aykırı yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, dükkanı eve çevirenler imar barışına başvurabilir mi?

Balkon kapatanlar imar barışına başvurabilir mi?

Balkon kapatanlar imar barışına başvurabilir mi? Balkon kapatanlar bağımsız bölümleri için yapı kayıt belgesi alabilir mi?

İmar barışında tapu verilecek mi?

Yapı kayıt belgesi alan kimselerin yapısında varsa yıkım kararından ve para cezalarından vazgeçilecek. Daireye abonelikler bağlanabilecek. Peki, imar barışında tapu verilecek mi? 

Adana imar barışı başvuru Haberi

Adana imar barışı başvuru

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, bugüne kadar imar barışı için 48 bin 231 kişinin başvuruda bulunduğunu açıkladı. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar barışı uygulaması kapsamında bugüne kadar yapılan ödeme tutarı ise 94 milyon 304 bin TL'ye ulaştı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "İmar Barışı" kapsamında afet risklerine karşı ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması için 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi verilebileceği, bu tarihten sonra yapılan yapılar imar barışı kapsamı dışında tutuldu. 

Bu tarihten sonra yapılan imar barışına başvuruda bulunan yapılar için denetimler başladı. İmar barışına aykırı başvuruda bulunanlar hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunuldu.

Yapı Kayıt...