18 / 04 / 2024

Arenamega, Hz. Muhammed'in dünyaya geliş yıl dönümü programına ev sahipliği yaptı!

Arenamega, Hz. Muhammed'in dünyaya geliş yıl dönümü programına ev sahipliği yaptı!

Hz. Muhammed'i (sav) anmak isteyen binlerce kişi, Mevlid Kandili' nde Küçükçekmece Arenemega'da buluştu. Florya Platformu ve Irmak TV'nin organize ettiği programda duygu dolu anlar yaşadı...




'Mevlid Kandili Kutlu Doğum Programı, Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Malezyalı Muhammed Zahid'in Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Bosna Hersek'den gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu, kasideler ve ilahiler okudu. Öğrencilere Arnavutluk Bedir Üniversitesi öğretim görevlisi Davut Aktepe eşlik etti. Programa özel olarak 10 bin dergi basıldı. Dergide Hz. Muhammed'in aile hayatı, çocuk terbiyesi ve farklı yönleri anlatıldı. 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına da bu programla başlayacaklarını belirten Florya Platformu yetkilileri, herkesin bu sınava katılmasını istedi. Platformu yetkilileri, bir geceye mahsus değil, 4 ay boyunca her gün Peygamber Efendimiz'i bu vesileyle ruhlara duyurmak istediklerini belirtti.


Irmak TV'den canlı olarak yayınlanan programa sosyal medya üzerinden #SonsuzNur 'hashtag'i ile çok sayıda twit atıldı. 


Fatih Koleji öğrencilerinden Muhammed Emin Çakır, sözleri Fethullah Gülen Hocaefendiye ait olan 'Beni yalnız bırakma' şiirini seslendirdi. Yaklaşık sekiz yaşında olan Muhammed Emin, "Peygamber Efendimiz denilince aklıma cennet geliyor. Biz O'nu görmeden sevdik daha ne olsun." dedi. 


Bangledeş'te öğretmenlik yaparken kaza sonucu bir ayağını kaybeden ve hala öğretmenliğe devam eden Süleyman Alptekin'e bugüne kadar yaptığı hizmetlere karşılık bir teşekkür plaketi verildi. Plaketini iş adamı Ali Akbulut'tan alan Alptekin, "Koroyu dinlerken, sizin alkışlarınızı dinlerken, gitar Muhammed diyor, alkışlar Muhammed diyor. Yeryüzünde hiç kimse Peygamber Efendimiz kadar sevilmemiştir. Bu da O'nun hakkıdır çünkü yeryüzünde hiç kimse insanları O'nun kadar sevmedi." şeklinde konuştu. 


Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın da katıldığı kandil programı Fethullah Gülen Hocaefendi'nin duasıyla sona erdi. 


Zaman Gazetesi


Geri Dön