19 / 04 / 2024

mevlid kandili arenamega etkinliği

mevlid kandili arenamega etkinliği

Hz. Muhammed'i (sav) anmak isteyen binlerce kişi, Mevlid Kandili' nde Küçükçekmece Arenemega'da buluştu. Florya Platformu ve Irmak TV'nin organize ettiği programda duygu dolu anlar yaşadı...

Son dakika! Ege'de 3.6 şiddetinde deprem!

Özellikle son dönemlerde Türkiye’nin dört bir yanında irili ufaklı depremler olmaya devam ediyor. Kandili Rasathanesi ve AFAD ise meydana gelen depremleri anlık olarak kaydedip paylaşıyor. Son olarak, Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilerine göre, Ege Denizi’nde 3.6 şiddetinde deprem oldu.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

İstanbul depreme ne kadar hazırlıklı?

Büyük Marmara depremi çok mu yaklaştı? İstanbul ne kadar hazırlıklı? Kentsel dönüşüm doğru yerden başladı mı? Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener herkesin merak ettiği bu soruları yanıtladı...

Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak!

Temeli 6 yıl önce atılan Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak. Caminin kapıları, üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili ile yarın cemaate açılacak. 

Çamlıca Camisi yarın açılıyor!

Çamlıca Camisi yarın Regaip Kandili'yle birlikte açılıyor. 6 yıldır inşaat çalışmaları devam eden camide son hazırlıklar yapılırken, ışıklandırma için testlerde gerçekleştirildi. 

Çamlıca Camisi'nde mahya sürprizi!

İstanbul'un en büyük camisi olan Çamlıca Camisi'nin inşaatı tamamlandı. İç süslemelerin yapıldığı camide Mevlid Kandili nedeniyle "Türk Bayrağı" asıldı ve "Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun" yazılı mahyalar asıldı.

Beykoz Belediyesi'nden Şanlıurfa'ya Kadın Taziye Evi!

Beykoz Belediyesi’nin Kardeş Belediyesi Şanlıurfa Hilvan’a yaptığı Kadın Taziye Evi’nde çalışmalar tamamlandı. Bölgedeki kadınlar cenaze sonrası mevlid ve ikramlarını daha uygun ve elverişli bir ortamda yapabilecek.

Batman Şemsettin Güneş Cami ibadete açıldı!

Batman Şemsettin Güneş Cami Berat Kandili’nde ibadete açıldı. Berat kandilinde Müftü Turgut Erhan ile Mısır Kahire’den hafız Mahmut Tuhi’nin Kuran-ı Kerim ve Mevlid’i Şerif yemeğiyle açılan modern cami, dolup taştı.

Kardeş Şehir Büyükçekmece Cami açılıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün, Bulgaristan'daki kardeş şehir Gorna Oryahovitsa'da yaptırdığı Kardeş Şehir Büyükçekmece Camii, Regaip Kandili canlı mevlit yayını ile ibadete açılıyor.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü Camii açıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Camii, Kadir Gecesi’ne özel programla açıldı. Davutpaşa Kampüsü Orta Bahçe’de gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından, caminin açılışı Kadir Gecesi’ne özel Mevlid-i Şerif’le gerçekleştirdi.

Arenamega'nın ismi resmen değişti!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından inşa edilen, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Erdoğan tarafından açılışı yapılan Arenamega'nın ismi, meclis kararı ile ‘Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi' olarak değiştirildi.

Kentsel dönüşüm can kayıplarını azaltacak!

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve de Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik'in " Marmara'da Deprem Gerçeği " başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi topladı.

Kentsel dönüşüm deprem odaklı olmalı!

Boğaziçi Üniversitesi Kandili Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik’in “ Marmara’ da Deprem Gerçeği ” başlıklı sunumu toplantıda büyük ilgi topladı...

mevlid kandili arenamega etkinliği Haberi

mevlid kandili arenamega etkinliği


'Mevlid Kandili Kutlu Doğum Programı, Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Malezyalı Muhammed Zahid'in Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Bosna Hersek'den gelen Fatih Sultan Mehmet Korosu, kasideler ve ilahiler okudu. Öğrencilere Arnavutluk Bedir Üniversitesi öğretim görevlisi Davut Aktepe eşlik etti. Programa özel olarak 10 bin dergi basıldı. Dergide Hz. Muhammed'in aile hayatı, çocuk terbiyesi ve farklı yönleri anlatıldı. 'Herkes O'nu Okuyor' yarışmasına da bu programla başlayacaklarını belirten Florya Platformu yetkilileri, herkesin bu sınava katılmasını istedi. Platformu yetkilileri, bir geceye mahsus değil, 4 ay boyunca her gün Peygamber Efendimiz'i bu vesileyle ruhlara duyurmak istediklerini belirtti.


Irmak TV'den canlı olarak yayınlanan programa sosyal medya üzerinden #SonsuzNur 'hashtag'i ile çok sayıda twit atıldı. 


Fatih Koleji öğrencilerinden Muhammed Emin Çakır, sözleri Fethullah Gülen Hocaefendiye ait olan 'Beni...