23 / 04 / 2024

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'den deprem bölgesine 1800 konut sözü!

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez'den deprem bölgesine 1800 konut sözü!

Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, 6,4 büyüklüğünde depremin yaşandığı San Juan eyaletinde 1800 konutun inşa edilmesi için gerekli bütçenin ayrıldığını müjdeledi.



Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, programını değiştirerek San Juan eyaletine yaptığı ziyarette gerçekleştirdiği basın toplantısında, depremde hayatını kaybeden kimsenin olmamasını sevinçle karşıladığını ve bölge halkı ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Arjantin'in eşit olmayan bir sosyal yapıya sahip olduğunu dile getiren Fernandez, San Juan'a 1800 evin inşa edilmesi için 7 milyar pesoluk (yaklaşık 82 milyon dolar) bütçenin ayrıldığını açıkladı. 

Fernandez, depremde yaşanan maddi hasar nedeniyle ihtiyaç sahibi işçi sınıfı mahallelerin kentleşmesine yardımcı olmak için ek 120 milyon pesonun (yaklaşık 1,5 milyon dolar) tahsis edildiğini belirtti.

Arjantin Devlet Başkanı Fernandez den deprem bölgesine 1800 konut sözü!

Arjantin'de dün sabah saatlerinde, ülkenin batısındaki San Juan eyaletinde 6,4 büyüklüğünde deprem yaşanmış, yaşanan deprem ülkenin çeşitli eyaletleri ve Şili'de de hissedilmişti.

Depremde, 2'si çocuk 3 kişi yaralanmış, birçok bina ve otoyol zarar görmüş, bölgede hasar meydana gelmişti.

Arjantin'de sismik olayların sık sık görüldüğü bölgede bulunan San Juan'da 1944 yılında yaşanan depremde 10 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

 

Arjantin’de modüler COVID-19 hastanelerinin yapımı hızlandı!


Geri Dön