26 / 04 / 2024

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den Bitcoin tasarısı açıklaması!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'den Bitcoin tasarısı açıklaması!

Dünyada dijital paraya geçmek için hazırlanan ilk ülke olan El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bukele, yaptığı açıklamada 4 sene önce Bitcoin'in kullanılması gerektiğine dikkat çektiğini anımsattı.



Dünyada dijital paraya geçmek için hazırlanan ilk ülke olan El Salvador'un Devlet Başkanı Nayib Bukele, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Nayib Bukele, dijital paraya geçilmesi ve Bitcoin düzenlemesinin yasalaşması durumunda "El Salvador dünyanın en önemli para merkezlerinden biri haline dönüşecek" şeklinde konuştu.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele den Bitcoin tasarısı açıklaması!

Bukele, Bitcoin'in ülkede yasalaştırılması amacıyla haftaya Kongre'ye yasa tasarısı sunulacağını dile getirdi. Bukele, Twitter hesabından açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada 4 sene önce Bitcoin'in kullanılması gerektiğine dikkat çektiğini anımsattı ve "Bu yüzden kampanya vaadimi fiilen gerçekleştiriyorum. Bitcoin yasallaştığı taktirde El Salvador dünyanın en önemli para merkezlerinden biri haline dönüşecek" diye konuştu.

Kongre tarafından tasarının onaylanması durumunda dünyada dijital parayı resmen kabul eden ilk ülke El Salvador olarak tarihe geçecek. Bu şekilde ülkenin, Bitcoin'i ülkenin resmi para birimi ABD dolarıyla kullanacağı öngörülüyor.

Bukele, tasarının El Salvador halkı için istihdam sağlayacağına da dikkat çekerek, "Gelecek hafta El Salvador'da Bitcoin'i yasal şekle dönüştürecek bu öneriyi Kongre'ye göndereceğim. Kısa vadede bu gelişme istihdam yaratacak ve kayıtlı ekonomi dışındaki binlerce insan için finansal katılımı teşvik etmeye yardımcı olacak." açıklamasında bulundu.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele den Bitcoin tasarısı açıklaması!

Yurt dışında hayatlarını sürdüren El Salvadorluların senede ülkelerine 6 milyar dolar yolladıklarını belirten Bukele, Bitcoin sayesinde para gönderiminin kolaylaşacağını ve bir milyonu aşkın düşük gelirli ailenin değişiklikten yarar göreceğini dile getirdi. 

Bitcoin'e Trump etkisi!

Kripto para alacaklar dikkat! Bu 6 soru çok önemli!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön