29 / 03 / 2024

Bitcoin'le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!

Bitcoin'le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!

Orta Amerika'daki El Salvador ülkesi, Bitcoin'i ulusal para olarak kullanacak ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin 2021’de önemli açıklamalarda bulundu.



Onlarca ülkede kripto para birimleri hakkında düzenlemeler yapılırken El Salvador, Bitcoin’i resmi para birimi olarak kullanacak ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Miami’de gerçekleşen ve tarihin en büyük Bitcoin etkinliği olan Bitcoin 2021’de açıklamalarda bulundu. 

Bitcoin le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!

STRİKE'LE ORTAKLIK

BBC'nin haberine göre; El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nın yayınladığı videodaki açıklamasında ülkenin bitcoin teknolojisinin modern finansal altyapının oluşturulması amacıyla dijital cüzdan şirketi Strike ile ortaklık kurduklarını açıkladı.

Bitcoin'İn El Salvador'un resmi para birimi olan ABD dolarıyla beraber kullanılması planlanıyor. Başkan Nayib Bukele, Bitcoin'in yurtdışında yaşayan Salvadorluların eve ödeme göndermesine imkan sağlayacağı açıklandı.

Florida'da düzenlenen Bitcoin konferansında önemli açıklamalarda bulunan Bukele, "Kısa vadede bu, istihdam yaratacak ve kayıtlı ekonomi dışındaki binlerce kişiye finansal katılım sağlamaya yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.

Bitcoin le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KONGREDE

El Salvador Devlet Başkanı, yasanın gelecek haftalarda kongrede görüşüleceğini açıkladı. El Salvador Devlet Başkanı, bankada hesapları bulunmayan Salvadorluların yüzde 70'inin finansal hizmetlerini açılacağını duyurdu.

El Salvador'un ekonomisi, büyük ölçüde, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yaklaşık yüzde 20'sinden meydana gelen havalelerden veya yurtdışından eve gönderilen paralardan oluşuyor.

Kripto savaşı çıktı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön