19 / 04 / 2024

Martı Myra Otel'in satışıyla ilgili flaş gelişme!

Martı Myra Otel'in satışıyla ilgili flaş gelişme!

Martı Grubu, bankaya olan borcundan dolayı icradan satışa çıkarılan Kemer’deki oteli Martı Myra ile ilgili flaş gelişme yaşandı. Otelin satışın devamına dair bir karar getirilmediği takdirde satışın düşürülmesi kararının infazı kararı alındı.



Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Martı Grubu'na ait Martı Myra Oteli yaklaşık 1 milyar lira alacaklı olan banka grubun dört otelinin icradan satışı talep edilmişti. Martı Grubu, bankaya olan borcundan dolayı icradan satışa çıkarılan Kemer’deki oteli Martı Myra ile ilgili flaş gelişme yaşandı. 

Üst hakkının süresi uzatıldı

Martı GYO'nun lehine kesin tahsisi yapılan Antalya İli, Kemer İlçesi, Tekirova Mah. 158 ada 7 parsel (eski 412 parsel) üzerinde daimi üst hakkı süresine tarafımızdan yapılan tahsis uzatma ödemesi doğrultusunda, 31 yıl 7 ay 27 gün ilave edilerek 20 Şubat 2069 tarihine kadar üst hakkı uzatılarak 30 Eylül 2020 tarihinde Kemer Tapu Müdürlüğü'nde Resmi Senet tescil edildiğinden, üst hakkının süresinin uzamasıyla birlikte ekonomik değerinde önemli bir değişiklik meydana geldiğinden satışın düşürülmesine ve yeniden kıymet takdiri yapılmasına karar verildi. 

Satışı düşürülecek

Alacaklıya da yasal başvuru hakkı tanınarak satış günü olan 6 Ekim 2020 tarihi saat 10.00'a kadar İcra Hukuk Mahkemesinden İcra Müdürlüğünün bu kararının iptaline, kaldırılmasına veya satışın devamına dair bir karar getirilmediği takdirde satışın düşürülmesi kararının infazı kararı alındı.

Martı GYO'nun KAP açıklaması:
30.09.2020 tarihli özel durum açıklamamızda belirtilen başvurumuza ilişkin İstanbul 10. İcra Müdürlüğünün 01.10.2020 tarihli kararında özetle;
  
Şirketimiz lehine kesin tahsisi yapılan Antalya İli, Kemer İlçesi, Tekirova Mah. 158 ada 7 parsel (eski 412 parsel) üzerinde daimi üst hakkı süresine tarafımızdan yapılan tahsis uzatma ödemesi doğrultusunda, 31 yıl 7 ay 27 gün ilave edilerek 20.02.2069 tarihine kadar üst hakkı uzatılarak 30.09.2020 tarihinde Kemer Tapu Müdürlüğü'nde Resmi Senet tescil edildiğinden, üst hakkının süresinin uzamasıyla birlikte ekonomik değerinde önemli bir değişiklik meydana geldiğinden satışın düşürülmesine ve yeniden kıymet takdiri yapılmasına;
  
Alacaklıya da yasal başvuru hakkı tanınarak satış günü olan 06.10.2020 tarihi saat 10.00'a kadar İcra Hukuk Mahkemesinden İcra Müdürlüğünün bu kararının iptaline, kaldırılmasına veya satışın devamına dair bir karar getirilmediği takdirde satışın düşürülmesi kararının infazına karar verilmiştir.

İlgili kararın tamamı ekte kamuoyunun bilgisine arz olunur.

Dosya için tıklayın

İcradan satışa çıkarılan Martı Myra Otel ile ilgili flaş gelişme!

Martı Myra Otel'in satışının düşürülmesi için başvuru yapıldı!

 


Geri Dön