28 / 03 / 2024

Bitcoin'e Trump etkisi!

Bitcoin'e Trump etkisi!

Bir süredir toparlanma eğilimine giren Bitcoin yeniden düşüşe geçti. Özellikle ABD Eski Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının ardından borsada sert düşüş yaşandı.




Kripto para borsasında deprem yaşanmaya devam ediyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Bitcoin'e yönelik yapılan spekülasyonlar arttıkça değer kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Ayı piyasasına giren kripto paralarda Bitcoin toparlanmak için hamleler yapsa da sert satışlarla karşılaşıyor.

Bitcoin'e yönelik sert yorumlarda bulunan Tesla CEO'su Elon Musk ve yasakların ardından ABD Eski Başkanı Donald Trump da Bitcoin'e karşı çıkan isimler arasında yer aldı. ABD Eski Başkanı Trump Bitcoin'den hoşlanmıyorum. Bana sahtekarlık gibi görünüyor. Dünyanın para birimi dolar olarak kalmalı. Kripto paralarda çok yüksek regülasyonlar olması gerektiğini düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamanın ardından Bitcoin'de sert düşüş başladı.

Bitcoin e Trump etkisi!

SEC de Bitcoin'den hoşlanmıyor

ABD'nin SPK'sı olarak bilinen SEC'in Tesla'nın Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak kabul etmesini kabullenmek istememesi Bitcoin'in değerinde etkili oldu.ABD Başkanı Joe Biden'ın da kripto para kullanımı konusunda kurmaylarından bilgi talebinde bulundu. 

Zirveden yüzde 50 uzak

Bitcoin güne 34 bin 449 dolardan işlem görmeye başladı. Gün içerisinde en düşük 32 bin 469 dolar, en yüksek 34 bin 631 dolar seviyesini buldu. Nisan ayında  Bitcoin 64 bin 813 dolara ulaşmıştı. Böylelikle bugün Bitcoin tarihi zirvesinden yüzde 50 oranında uzaklaşmış oldu.

Bitcoin'le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön