23 / 04 / 2024

Bitcoin'e Elon Musk etkisi!

Bitcoin'e Elon Musk etkisi!

İki ay önce Tesla alım satımlarında Bitcoin'in kullanılmayacağını söyleyen Elon Musk bu kararını değiştirdi. Elon Musk'ın kararından vazgeçmesi sonrasında kripto para borsaları harekete geçti. 



Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın kripto para borsalarına yönelik açıklamaları devam ediyor. Posta'da yer alan habere göre; geçtiğimiz Mayıs ayında Tesla araçlarının alım satımlarında Bitcoin'in kullanımında kullanılmayacağını dile getiren Musk, sonrasında bu kararından vazgeçmişti. 

B Word kripto para etkinliğinde konuşan Musk, önümüzdeki günlerde Bitcoin'in yeniden Tesla alım satımlarında kullanılacağını dile getirdi. Musk'ın açıklamaları sonrasında Bitcoin'in değeri  yüzde 7.5 artarak 32 bin doların üstüne çıktı. Bitcoin ile beraber Ethereum ve diğer kripto paralarda da ciddi değer artışları yaşadı. 

Salı günü Bitcoin'in fiyatı 30 bin doların altına düşmüştü. Yeni açıklamalar sonrasında Bitcoin'in değeri 32.500 dolara çıktı. Musk konferansa Bitcoin, Dogecoin ve Ethereum yatırımları olduğunu tekrarladı. Ethereum yüzde 7.5 yükselerek 2000 dolara ulaştı. Dogecoin de yüzde 7.5’lik artışla 0.19 doları geçti. 

 Bitcoin e Elon Musk etkisi!

Tesla ve SpaceX grubunun patronu Elon Musk, önceki gün katıldığı konferansta, kripto para piyasalarıyla ilgili fosil yakıt kullanımı konusundaki çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek şunları söyledi: 

 “Kripto para üretiminde yenilenebilir enerji kullanımının yüzde 50 ya da üzerinde olmasında emin olmak istiyorum. Yenilenebilir enerji kullanım oranının artışına doğru bir trend var. Bu yüzden Tesla’nın araç satın alımlarında Bitcoin kullanmaya devam edebileceğini söyleyebilirim.”


Elon Musk'tan Bitcoin açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön