25 / 04 / 2024

kripto piyasaları son durum

kripto piyasaları son durum

Kazakistan'da zamlara yönelik yapılan eylemler ve polis müdahalesi sonrasında yaşanan internet kesintileri kripto para fiyatlarını etkiledi.

Bitcoin'e Elon Musk etkisi!

İki ay önce Tesla alım satımlarında Bitcoin'in kullanılmayacağını söyleyen Elon Musk bu kararını değiştirdi. Elon Musk'ın kararından vazgeçmesi sonrasında kripto para borsaları harekete geçti. 

Bitcoin ne kadar oldu? 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin kripto parayı yasal para birimi olarak kullanılacağını açıklamasının adında Bitcoin 35,000 - 37,000 dolar seviyelerine geldi. 

Kripto paralarda düşüş devam ediyor!

Çin'in yasaklarının ardından kripto para birimlerindeki sert düşüş devam ediyor. Kripto para piyasası yeni haftaya kötü başladı. 

Kripto paralarda neler oluyor? Bitcoin yatay hareket ederken altcoinler yükseliyor!

Lider kripto para Bitcoin, haftanın 2. gününde 35 bin dolar bölgesinde dar bir bantta fiyatlanırken, kripto para piyasasında olumlu görünüm de sürüyor. İşte kripto paralarda son durum....

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketli günler devam ediyor. En çok tercih edilen kripto para birimlerinden Bitcoin, zor geçen bir haftanın ardından haftanın ikinci gününde 26 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Piyasalar gözünü Fed’e çevrildi! Altın, dolar ve kripto paraların yönü yeniden şekillenecek...

Piyasaların geleceğini etkileyen ABD Merkez Bankası (Fed) kararı merakla bekleniyor. Fed kararı altın, dolar ve kripto paraların yönünü belirleyecek. İşte detaylar...

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

Küresel piyasalara borç limiti dopingi!

Küresel piyasalar, son dönemlerde gündemden düşmeyen ABD'deki borç limiti krizinin çözüleceğine yönelik beklentilerin güçlenmesiyle birlikte pozitif bir seyir izliyor.

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Bir zaman önce durgunlaşan ve sonra düşüş ivmesine giren kripto piyasalar tekrar hareketlenmeye başladı. Son trend BRC-20 kripto para birimleri de bu çıkıştan payıma düşeni elde etti. 

Piyasalar Powell rüzgarıyla savruldu! Altın, dolar ve bitcoinde son durum!

Fed Başkanı Jerome Powell'ın gerçekleştirdiği 2 günlük sunum piyasalarda önemli gelişmelere imza atttı.  Powell daha hızlı ve yüksek oranda faiz artırımına gidebileceklerinin sinyalini vermesiyle piyasaları savurdu! Altın, dolar ve bitcoinde son durum!

ABD borsalarındaki sert satış dalgası kripto paralara da yansıdı! Bitcoin 24 bin dolar seviyesine geriledi

Küresel piyasalardaki sert dalgalanmalar kripto piyasalarını da etkiliyor. Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların ardından 24 bin dolar seviyesine gerilerken, piyasalar Fed tutanaklarından gelecek haberleri bekliyor.

Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde! Bakan bir daha bakıyor

ABD’de tarım dışı istihdam rakamının beklentilerin çok üzerinde açıklanması ile dolar endeksi yükselişe geçti ve 103,75 ile 9 Ocak'tan sonraki en yüksek seviye oldu. Dolar küresel piyasaları salladı! Son bir ayın zirvesinde. Bakan bir daha bakıyor...

Bitcoin FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı!

Kripto paraların şahı olaran bilinen Bitcoin, yatırımcılar tarafından merakla beklenen FED kararı sonrası 24 bin doların üzerine çıktı. İşte kripto paralarda son durum...

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

FED öncesi piyasaların riskli varlıklardan kaçış isteği son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para piyasasını da etkiledi. Hafta sonu 24 bin doların kıyısına kadar gelen Bitcoin, 22 bin 00 dolar seviyesine çekildi. 

kripto piyasaları son durum Haberi

kripto piyasaları son durum

Çin'in getirdiği yasağın ardından Bitcoin madencilerinin yöneldikleri ülkelerden biri olarak öne çıkan ve dünyanın ikinci büyük Bitcoin madenciliği merkezi olan Kazakistan'da enerji fiyatlarını protesto gösterilerinin silahlı çatışmalara dönüşmesi Bitcoin madencilerini vurdu.

DEVRE DIŞI KALMASINA YOL AÇTI

Ülkedeki çatışma, kaos ortamının internet erişiminin kesilmesine neden oldu. Bitcoin madencilerinin üretimlerinin durmasına neden oldu. Dijital para şirketi Foundry'den Kevin Zhang'ın verdiği bilgeye göre, Kazakistan'daki Bitcoin madencilerinin internet erişimlerinin kesilmesi dünya Bitcoin madenciliği ağının yüzde 15'inin devre dışı kalmasına neden oldu.

Kazakistan'da internet erişimi yeniden sağlansa da ülkedeki kaos ortamı ve enerji sıkıntılarının Bitcoin madencilerinin güçlü bir kapasite ile üretime dönmelerini engelleyeceği tahmin ediliyor.

BİTCOİN FİYATI GERİLEDİ

Kazakistan'daki bu kaosun ve Fed'in Mart ayında faiz artırımı sinyali vermesinin etkisi ile Bitcoin fiyatı yüzde 2,67 düşüşle 41...