19 / 04 / 2024

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Bir zaman önce durgunlaşan ve sonra düşüş ivmesine giren kripto piyasalar tekrar hareketlenmeye başladı. Son trend BRC-20 kripto para birimleri de bu çıkıştan payıma düşeni elde etti. 



Bir haftada yüzde 682 çıkış yakalayan BRC-20 kripto paralar, Bitcoin ekosistemindeki işlemlerden yüzde 6'lık pay almayı elde etti.

Süratli gelişen kripto paralarda son favori, mart ayında geliştirilen ve Ordinals Protokolü araclığı ile değiştirilebilir dijital varlıklar olarak imal edilen BRC-20 kripto para birimleri oldu. Protokolün geliştiricisi Ordspace aracılığıb ile takip edilen verilere göre, “Bitcoin Request for Comment” kelimelerinin baş harflerinden oluşan BRC-20 kripto para birimlerinin sayısının mayısın başında 8 bin 800’ü geçtiği ve toplam piyasa ederinin bir haftada yüzde 682’lik çıkışla 137 milyonun üstüne çıktığı izlendi. “Kriptoya açılan kapı” mottosuyla icraat gösteren kripto para borsası Gate.io, BRC-20 token’lar içinde piyasa değeri en çok olan ORDI’yi platformunda listeledi. 

BİTCOİN PAZARINDAN YÜZDE 6’LIK PAY ALDI

Domo takma isimli bir anonim kripto para analistinin Bitcoin blokzincirinde değiştirilebilir dijital varlıkların basım ve transferini basitleştirmek için mart başlarında ilerlettiği BRC-20 standardı, kısa zamanda yatırımcıların ilgisini çekti. Ordinals Protokolü’nün yayımlanmasından birkaç hafta geçmesinin akabinden ortaya çıkan bu kripto para birimleri, mayıs ayından itibaren toplam Bitcoin ticaret hacminden yüzde 6’lık hak almayı başardı.

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı 

Konuyla alakalı değerlendirmelerini paylaşan Gate.io Türkiye Araştırma Müdürü Sevcan Dedeoğlu, “Geliştiricilerin Bitcoin blokzinciri üstünde metin kaydedebilmesine imkan sunan BRC-20 token'lar, son zamanın en çok rağbet gören varlıklarından oldu. Gate.io olarak ilerlemeleri yakından izliyor ve kullanıcılarımızın güncel dijital varlıklara erken ulaşı ını önemsiyoruz. Bu bağlamda BRC-20 varlıkları içinde pazar payı en çok olan ORDI’yi platformumuzda listeledik” dedi. 

Kripto paralarda büyük çıkış! Bir haftadaki yükselişi herkesi şaşırttı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön