29 / 03 / 2024

Bitcoin’e El Salvador dopingi!

Bitcoin’e El Salvador dopingi!

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e resmi para birimi şeklinde onaylayan El Salvador’da ilgili yasanın yarın yürürlüğe alınacak olması kripto piyasasında hareketlenmeye neden oldu. 



Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’e resmi para birimi şeklinde onaylayan El Salvador’da ilgili yasanın yarın yürürlüğe alınacak olması kripto piyasasında hareketlenmeye neden oldu. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; sosyal medyada El Salvador’un bu adımını desteklemeyi isteyen kullanıcılar insanlara küçük miktarlarda Bitcoin satın almak için çağrıda bulundu. Sosyal medyadaki hareketlenme sebebiye; Bitcoin son 24 saattte yüzde 3,8 değerlendi.

Bitcoin’e El Salvador dopingi!

SOSYAL MEDYADA ÇAĞRI

Twitter ve Reddit gibi platformlarda bazı kullanıcılar, yasanın yürürlüğe alınacağı tarih olan 7 Eylül’de 30 dolarlık Bitcoin alma çağrısı yaptı. 

Reddit’in Bitcoin’le ilgili 3 milyon üyeli bir kanalında gerçekleştirilen çağrı sonrasında Bitcoin'in fiyatı yükseldi. Bu kapsamda herkese aynı anda Bitcoin alma çağrısı yapıldı. 

Konuy ilişkin açıklamalarda bulunan Singapur’daki kripto borsası Luno’nun yöneticisi Vijay Ayyar, kullanıcıların böyle bir planı gerçekten organize etmelerinin hayata geçirmelerinin çok zor olduğuna dikkat çekti.

Bitcoin’e El Salvador dopingi!

BITCOİN VE ETHER ARTTI

Tüm bu gelişmelerin ardından geçtiğimiz hafta sonu boyunca 50 bin dolar bandında yatay hareket eden Bitcoin, haftaya hızlı giriş yaptı. Son 24 saatte yaklaşık yüzde 4 değerlenen kripto para, an itibariyle 51 bin 700 doları aştı. 

Dünyanın en büyük ikinci kripto parası olan Ethereum ise yüzde 1,6 değerlenerek 4 bin dolar civarına ulaştı. Ether an itibariyle 3 bin 940 dolar seviyesinde.

Bitcoin’e El Salvador dopingi!

RESMİ PARA OLACAK

Geçen aylarda Orta Amerika ülkesi El Salvodar'da Bitcoin yasal para birimi şeklinde onaylandı. Böylece El Salvador, bir kripto parayı yasal para birimi şeklinde kabul eden ilk devlet oldu. 6,5 milyon nüfuslu ülkede ABD dolarının yanı sıra Bitcoin de yasal para birimi şeklinde harcanabilecek. 

El Salvador'un Bitcoin yasası 7 Eylül tarihinde tam anlamıyla yürürlüğe alınacak ve isteyen El Salvadorlular hükümetin Chivo isimli dijital cüzdanını indirerek kimlik numaraları aracılığıyla 30 dolarlık Bitcoin kazanma imkanını yakalayacak. Hükümet ayrıca Bitcoin yatırımlarına destek olmak amacıyla 150 milyon dolarlık bir fon oluşturduğuna dikkat çekti.

Ayrıca ülkede geçtiğimiz hafta, vatandaşların kripto varlıkları ABD dolarına dönüştürebilmesi amacıyla Bitcoin ATM’lerinin kurulumu yapıldı.

Bitcoin yeniden 50 bin dolar seviyesini geçti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön