26 / 04 / 2024

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

El Salvador'da Sayıştay, devletin Bitcoin satın alımları ve kripto para bankamatik kulübeleri yapımına ilişkin şikayetler üzerine soruşturma başlatma kararı aldı.



El Salvador'da Sayıştay, devletin Bitcoin satın alımları ve kripto para bankamatik kulübeleri yapımına ilişkin şikayetler üzerine soruşturma başlatma kararı aldı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; El Salvador bu ay Bitcoin'i yasal para birimi şeklinde gören dünyadaki ilk ülke oldu. 

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

Devlet ayrıca yeni yaptığı kripto para çekme makinalarıyla bağlantılı şekilde Chivo isimli bir dijital cüzdan da hayata geçirdi. 

Kamu kaynaklarını denetleyen ve ihmalde bulunan devlet yetkililerine idari ve varlık yaptırımları koyma yetkisi bulunan Sayıştay, Cristosal isimli bölgesel bir insan hakları kuruluşundan El Salvador'un Bitcoin faaliyetleriyle ilgili 10 Eylül'de şikayet aldığını belirtti. 

El Salvador Bitcoin ile ilgili soruşturma başlatacak!

Cristosal, Bitcoinlerin satın alım işlemlerine yetki tanınmasına ilişkin denetim gerçekleştirilmesi ve dijital cüzdan Chivo ile bağlantılı kripto para bankamatik kulübelerinin yapımının gözden geçirilmesini talep etti.

Cristosal, altı kişilik yönetim kurulunda maliye ve ekonomi bakanlıklarından yetkililerin yer aldığı Bitcoin Trust'a karşı şikayet başvurusunda bulunmuştu.

Bitcoin'in gerçek değeri ne?

Rusya'dan flaş kripto para kararı!

Merkez Bankası dijital Türk Lirası için düğmeye bastı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön