20 / 04 / 2024

Bitcoin El Salvador'da yasallaştı!

Bitcoin El Salvador'da yasallaştı!

Orta Amerika'da olan El Salvador, bugünden itibaren Bitcoin'i yasal para olarak kabul edecek. Ülkede her vatandaşa 30 dolarlık Bitcoin dağıtımı yapılacak. 



El Salvador'da hükümet, kripto para birimini vatandaşlara tanıtmak amacıyla ulusal dijital cüzdana kaydolacak her bir vatandaşa 30 dolarlık ücretsiz Bitcoin verileceğini açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; ülkede 3 Bitcoinlik (yaklaşık 155 bin dolar) yatırım yapan yabancılara oturuma onay verileceği açıklandı. 

Tarışılan uygulama 

Ülkede oldukça tartışılan karar sosyal medyada çoğunluk tarafından destek sağlanırken önemli bir kitle ise yasaya temkinli bir şekilde yaklaşıyor. Devlet Başkanı Nayib Bukele, nüfusun yüzde 70'inin finansal hizmetlere erişiminin olmadığını, kripto para birimi ile banka hesabı olmayan nüfusun finansal olanaklara imkan tanınacağını dile getirdi. 

Bitcoin El Salvador da yasallaştı!

Yurt dışında yaşayan El Salvadorluların ülkelerine senede 6 milyar dolar gönderdiklerini belirten Bukele, Bitcoin sayesinde para transferini kolaylaştıracaklarını ve bir milyondan fazla az gelirli ailenin değişiklikten yararlanabileceğini belirtti. 

200 bitcoin alındı 

Dünyanın Bitcoin'i resmi para birimi kabul eden ilk ülkesi olan El Salvador'un Devlet Başkanı Bukele, süreç dahilinde yeni 200 Bitcoin alımı daha yaptıklarını duyurdu. Yeni alım ile birlikte ülkenin Bitcoin varlıkları 400 Bitcoin'e çıktı.

Bitcoin’e El Salvador dopingi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön