19 / 04 / 2024

Kripto paralara El Salvador dopingi!

Kripto paralara El Salvador dopingi!

Kripto para piyasaları, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para şeklinde tanımasıyla yeniden hareketlendi. Bitcoin, El Salvador dopingiyle son 24 saatte yüzde 4,06 yükselişle TSİ 10:44’te 35 bin 308 dolar seviyesine çıktı. Ancak kripto para piyasalarına ilişkin yeni bir uyarı da yapıldı...



Kripto para piyasaları, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para şeklinde tanımasıyla yeniden hareketlendi. 

Dünya Gazetesi'nden Deniz Kılınç'ın haberine göre; ABD’li boru hattı şirketi Colonnial Pipeline’a gerçekleştirilen siber saldırının ardından şirketin fidye amacıyla ödediği Bitcoin’lerin ele geçirilmesi ve piyasadaki kurumsal yatırımcı rakamının düştüğü haberlerinden sonra yüzde 10’dan fazla değer kaybına uğrayan Bitcoin, El Salvador dopingiyle son 24 saatte yüzde 4,06 yükselişle TSİ 10:44’te 35 bin 308 dolar seviyesine çıktı. 

Kripto paralara El Salvador dopingi!

Kripto para piyasalarına ilgisi ile bilinen El Salvador Devlet Başkanı Nayip Bukele'nin hzırladığı Bitcoin yasasına parlamentodan onay çıktı. Bukele oylamanın ardından, konuya ilişkin konuştu ve "Bitcoin Yasası Kongre'den 84 oyun 64'ünü alarak çok büyük bir çoğunlukla geçti. Bu düzenleme ile tarih yazdık” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan gelişmeler doğrultusunda, toplam 642 milyar dolar piyasa hacmi bulunan ve piyasanın belirleyicisi konumunda yer alan Bitcoin’nin yükselişi altcoinleri de olumlu şekilde etkiledi. Bitcoin’in halefi ve piyasanın en büyük ikinci coini Ether de 2,531 dolar seviyesine çıkarak 2,500 dolar destek seviyesini kırarken, en yüksek hacimli ilk 10 kripto parada son 24 saatlik göstergeler yeşil oldu. 

Kripto paralara El Salvador dopingi!

Ruffer’ın dev yatırımını geri çekmesi bile piyasayı etkilemedi

Kripto para analiz şirketi CoinShares tarafından; bir haftadır kripto para piyasasındaki kurumsal yatırımların düştüğü haberleri doğrultusunda, varlık yöneticisi Ruffer da kripto para piyasasını “spekülatif bir çılgınlık” şeklinde nitelendirdi ve piyasadaki yatırımını geri aldı. Kasım 2020'de yaklaşık 600 milyon dolarlık Bitcoin pozisyonu alan İngiliz şirket, o zamandan beri Bitcoin’in 64 bin dolarlık rekoruyla yaklaşık 1,1 trilyon dolarlık kar kazandı. Ancak Ruffer’ın Bitcoin bahsinden sorumlu ve yatırım direktörü Duncan MacInnes, “Şimdilik olan biteni saha yerine tribünlerden izlemek daha doğru görünüyor” açıklamasında bulundu.

20 bin dolara gerileyebilir uyarıları artıyor

Kripto para birimlerinin dünya genelinde yatırımcıları olsa da, Bitcoin’in her an yeniden 20 bin dolar seviyesine düşeceği tahminleri de bulunuyor. JPMorgan benzeri şirketlerin CEO’larından gelen “Bitcoin’den uzak durun” uyarılarına artı olarakABD’li ekonomist Peter Schiff de Bitcoin’in Mayıs ayında 2011 yılından beri en kötü ayını yaşadığını, 40 bin dolar destek düzeyinde duramadığını ve yeni hedefin de 20 bin dolar olabileceğini dile getirdi.

Kripto paralara El Salvador dopingi! 

Kripto para piyasalarına ilişkin yeni bir uyarı da yapıldı. Bitcoin'deki değer kaybının sürmesi durumunda Oanda Corp., Evercore ISI ve Tallbacken Capital Advisors LLC analistleri fiyatın 20 bin dolar düzeylerine düşebileceğini tahmin ediyor. Evercore teknik stratejisti Rich Ross ve Tallbacken Capital Advisors analisti Michael Purves, Bitcoin’de değer kaybının sürmesi durumunda 20 bin doların “kilit seviye” olacağına dikkat çekiyor. Oanda Corp analisti Edward Moya da 30 bin dolar düzeyinin aşağı kırılması durumunda güçlü bir satış ivmesi gelebileceğine vurgu yaptı.

Bitcoin 31 bin dolardan yukarıya döndü!

Türkiye Bitcoin ile 300 milyon dolar gelir elde etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön