29 / 03 / 2024

El Salvador bitcoin adımı

El Salvador bitcoin adımı

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, Bitcoin sayesinde kazandığı gelirle 20 okul inşa edeceğini açıkladı. 

El Salvador jeotermal enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor!

El Salvador Devlet Başkanı Bukele jeotermal enerji kullanarak Bitcoin madenciliği yapmaya başladıklarını duyurdu.

El Salvadorlulardan Bitcoin kararına tepki! 

El Salvador hükümeti geçtiğimiz günlerde Bitcoin'i resmi ödeme şekli olarak kabul etmişti. El Salvador vatandaşı söz konusu karara tepki gösterdi. 

Bitcoin El Salvador'da yasallaştı!

Orta Amerika'da olan El Salvador, bugünden itibaren Bitcoin'i yasal para olarak kabul edecek. Ülkede her vatandaşa 30 dolarlık Bitcoin dağıtımı yapılacak. 

El Salvador, Bitcoin'e yatırdığı paranın yarısından fazlasını kaybetti!

Geçtiğimiz Eylül ayında bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden ve çeşitli zamanlarda binlerce bitcoin satın alan El Salvador, ağır kayıplara uğradı. Ülke yatırımının yüzde 57'sini kaybetti.

Bitcoin'i hedef alanlara eleştiri!

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, yakın tarihli bir makalesinde Bitcoin (BTC) eleştirmenlerini eleştirdi. 

Bitcoin'deki sert düşüş devam ederken kripto para uzmanlarından korkutan uyarılar: Hemen kaçın!

Bitcoin'deki sert düşüş piyasaya yatırım yapan 44 ülkeyi harekete geçirdi. El Salvador'da 44 ülkenin katılımıyla Bitcoin toplantısı gerçekleştirilecek. Öte yandan kripto para uzmanları kripto paraların getirdiği risklere karşı uyarılarını tekrarladı.

Bitcoin o ülkenin resmen para birimi oldu! Vergi için de kullanılacak

Kripto para birimi Bitcoin, Orta Afrika Cumhuriyeti’nde resmi para birimi oldu. Orta Afrika Cumhuriyeti, dünya üzerinde El Salvador'dan sonra bitcoini resmi para birimi olarak kabul eden ikinci ülke oldu.

ABD'de 3.6 milyar dolarlık Bitcoin vurgununda iki tutuklama!

ABD'nin en büyük kripto para hack olaylarından biri olarak tarihe kaydedilen Bitfinex'in hacklenmesi olayına ilişkin yeni gelişme yaşandı. Konuyla alakası tespit edilen iki kişi tutuklandı. 94 bin Bitcoin'e ise el kondu.

IMF'den El Salvador'a kripto para uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), El Salvador'a kripto paralara ilişkin riskleri göz önüne alarak Bitcoin'i resmi para birimi olarak kullanmama uyarısı yaptı.

Türk müteahhitlere El Salvador fırsatı!

El Salvador, altyapı projelerinde Türk müteahhitler ile işbirliği yapmayı planlıyor. El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, "Türk müteahhitlerin ününü duydum" diye konuştu.

El Salvador, 150 Bitcoin daha aldı!

El Salvador, kripto para piyasasında dün gerçekleşen düşüşü yine fırsata döndürdü. El Salvador, 150 Bitcoin aldı.

Vergiden muaf Bitcoin şehri kuruluyor!

Dünya üzerinde kripto para Bitcoin'i yasal ödeme aracı şeklinde onaylayan ilk ülke olan El Salvador'un devlet başkanı Nayib Bukele, vergiden muaf bir Bitcoin şehri inşa edeceğini ve 10 seneik Bitcoin tahvilleri edeceklerini duyurdu. 

El Salvador Bitcoin'den kazandığı gelirle 20 okul yaptıracak!

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, Bitcoin sayesinde kazandığı gelirle 20 okul inşa edeceğini açıkladı. 

El Salvador, 420 Bitcoin aldı: Bir günde 683 bin dolar kar etti!

El Salvador hükümeti en son 20 Eylül tarihinde 150 Bitcoin alımı yapmıştı. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, dün yaptığı bir açıklamada 25 milyon dolar bedelle 420 Bitcoin daha aldıklarını duyurdu.

Volaris El Salvador'da Bitcoin'i kabul edecek!

Havayolu firması  Volaris, El Salvador'da Bitcoin ile ödemeyi kabul edeceğini açıkladı.

El Salvadorlu vatandaşlar Bitcoin konusunda tereddütlü!

Orta Amerika ülkesi El Salvador'un, kripto para birimi Bitcoin’i ödeme aracı şeklinde kabul etmesinin üstünden bir ay geçti. Ancak ülkede yaşayanların birçoğu değişim konusunda tereddütlü. 

El Salvador bitcoin adımı Haberi

El Salvador bitcoin adımı

El Salvador hükümeti, ülkenin kripto paradan kazandığı parayı kullanarak okul inşa etme planı uygulayacak. Sputniknews'te yer alan habere göre; Devlet Başkanı Nayib Bukele'ye göre, devletin Bitcoin Trust hesabından elde edilen gelirler, 20 okulun inşası için kullanacağını açıkladı. 

Devlet Başkanlığı Basın Sözcülüğü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu proje başladığında FIDEBITCOIN'de şu anki kadar para kazanmamıştık. Bu sebeple ilk 20 Bitcoin Okulunu yapmaya karar verdik" ifadelerine yer verdi. 

Açıklamada, ek olarak önceki Bitcoin alımlarından elde edilen gelirlerin halkın faydasına harcanacağı ve yeni proje için El Salvador halkının ödediği vergilerin kullanılmayacğını belirtti. Yerel medyaya göre söz konusu adıma yerel halk için kripto para eğitimi verilmesiyle sürdürülecek ve 'Yeni Okulum' adlı programda 400 okul inşa edilmesi yönündeki planın parçası olacak.

Geçen sene Ekim ayında...