25 / 04 / 2024

Bitcoin'deki sert düşüş devam ederken kripto para uzmanlarından korkutan uyarılar: Hemen kaçın!

Bitcoin'deki sert düşüş devam ederken kripto para uzmanlarından korkutan uyarılar: Hemen kaçın!

Bitcoin'deki sert düşüş piyasaya yatırım yapan 44 ülkeyi harekete geçirdi. El Salvador'da 44 ülkenin katılımıyla Bitcoin toplantısı gerçekleştirilecek. Öte yandan kripto para uzmanları kripto paraların getirdiği risklere karşı uyarılarını tekrarladı.



Kripto paralar elde ettikleri kazanımları kaybederek yeniden düşüşe geçti. Bitcoin yüksek enflasyon ve yükselen faiz oranları kaygılarından dolayı Asya piyasalarında yüzde 5 değer kaybederek 29 bin 700 dolardan işlem gördü. 

Sabit coin olarak adlandırılan TerraUSD'nin büyük çöküşü riskli yatırımların satışı arasında zaten düşmekte olan kripto piyasalarını daha da dalgalandırdı. Bu görünümde dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin son düşüşle bu ay değerinin beşte birini kaybetmiş oldu. 

Fiyat sitesi coingecko'ya göre geçen hafta dolara karşı 1,1 sabit fiyatı kıran ve halen 0,14 dolar seviyesinden işlem gören TerraUSD sabit coinlere öze ilgi çekti ve kripto sisteminde oynadığı rolün önemini gösterdi. Bu ilginin bir kısmı mali düzenleyicilerden geldi. 

Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau düzenlediği bir basın toplantısında kripto değerlerin düzenlenmemeleri, istikrarlı ve yargı çerçevesinde uygun şekilde işlem görebilir hale getirilmemeleri halinde uluslararası finans sistemini bozabileceğini belirtti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön