26 / 04 / 2024

Kripto paralarda düşüş devam ediyor!

Kripto paralarda düşüş devam ediyor!

Kripto para piyasalarında sert düşüş devam ediyor. Kripto para biriminin atası olan Bitcoin 35 bin dolara düştü.



Orta Amerika ülkesi El Salvador'un, Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesi sonrasında bir çok kuruluşun kripto paralara yönelik uyarı yapmasın ardından kripto para birimlerinde düşüş yaşanmaya devam etti. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Kripto para birimlerinden en yüksek hacime sahip olan Bitcoin 35 bin dolara düşerken 24 saat içerisinde ilk 100 birimden 99'u düşüş gerçekleşti ve  1.5 trilyon doların altına geriledi.

 Kripto paralarda düşüş devam ediyor!

Decrypt tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan BIS Başkanı Benoit Coeure El Salvador'un Bitcoin'i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesini ilginç bulduğunu dile getirdi. 

Düşüş dikkat çekt

Son 24 içerisinde  35,213.08 ve 37,608.69 dolar arasında gelip giden Bitcoin, yüzde 4.09 düşüş yaşayarak  35.275.16 civarına gelirken birim haftalık yüzde 6.09 değer kaybetti. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi ise yaklaşık 25 milyar dolarlık düşüşle 664 milyar dolara indi .


İkinci büyük para birimi olan Ethereum ise 2,265.76 ve 2,488.80 dolar arasında gelip giderken son bir gün içerisinde yüzde 7.40 değer kaybetti. Birim haftalık yüzde 17.57 değer kaybederek 19 milyar dolarlık kayıp yaşadı ve 267 milyar dolar civarına geriledi. 

Geçen hafta üçüncü sıraya ulaşan Tether de, 0.9999 ve 1.00 dolar arasında gelip giderken son 24 saatte yüzde 0.03 oranında değer kaybetti. Birim haftalık olarak ise  yüzde 0.04 değer kaybederek 62 milyar dolar düzeyine geriledi. 

Buna göre yapılan satışlar sonrasında kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden 99 birimi son bir gün içerisinde değer kaybı yaşarken ilk 10 birimin tamamı değer kaybetti. 

Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik’in kripto para piyasası değerlendirmesi şu şekilde: 

"Basel Bankacılık Denetim Komitesi (Basel Committee on Banking Supervision - BCBS), yüksek oynaklık nedeniyle yaşanabilecek kayıpları bir nebze de telafi etmek için Bitcoin işlemleri için belli bir miktar karşılık bulundurulmasını önerdi."

 Kripto paralarda düşüş devam ediyor!

"Bitcoin madencilerinin gönüllü olarak bir araya geldiği ve Michael Saylor’un önayak olduğu Konsey, kuzey Amerika Bitcoin Madencilik şirketlerinden oluşuyor. Mayıs ayında Elon Musk’ın bir tweetle çağrısını yaptığı Konsey’de yeri olmadığı açıklandı."

"Twitter kurucusu Jack Dorsey, Bitcoin’e verdiği destekle biliniyor. Bir kullanıcının lightning network entegrasyonunun yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Bitcoin savunucusu Dorsey, 'biraz zaman' yanıtını vererek yeşil ışık yaktı."

 Kripto paralarda düşüş devam ediyor!

"Ödemelerde kripto para kullanımı tartışmalı bir şekilde ilerlerken DJ David Guetta, Miami’de bulunan 14 milyon dolar değerindeki evinin satışında Bitcoin ve Ethereum da kabul edecek."

 

Kahin ekonomistten Bitcoin yorumu!

Kripto paralara El Salvador dopingi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön