27 / 04 / 2024

Kahin ekonomistten Bitcoin yorumu!

Kahin ekonomistten Bitcoin yorumu!

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini'nin Bitcoin'in para birimi olarak görülmemesi gerektiği açıklaması üzerine Bitcoin yeniden düşüşe geçti. 



Kripto para birimlerin atası olarak kabul edilen Bitcoin'e yönelik spekülasyonlar devam ediyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Uluslararası Para Fonu (IMF) ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD Temsilciler Meclisi Bütçe alt komisyonunda yaptığı konuşmada kripto paraların terör örgütü için kullanılmasının engellenmesi için gerekli tedbirlerin alındığını dile getirdi. 

El Salvador ülkesinde verilen karar sonrasında kripto para birimlerinin yasallaşması sonrasında bir takım zorlukların meydana geleceğini belirtildi. . Bitcoin’in para birimi olması sonrasında "çok dikkatli analiz gerektiren bir dizi makroekonomik, finansal ve yasal sorunu gündeme getirdiği" konusunda uyarıda bulunan yetkililer Bitcoin'e yönelik gelişmelerin yakından takip eidleceğini ve Salvador yetkilileriyle görüşmelerin yapılacağını belirtti.

Kahin ekonomistten Bitcoin yorumu!

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'de yatırım yapan kullanıcılardan vergi tahsil edilmeyeceğini dile getirdi. Ek olarak Tesla CEO’su Elon Musk’ın "karbon ayak izi" açıklamaları sonrasında, Salvador Hükümeti Bitcoin üretimi için volkanlardan elde edilen enerjinin kullanılacağını dile getirdi. 

Son 24 saat içerisinde  35,847.59 ve 38,334.33 dolar arasında gidip gelen Bitcoin yüzde 0,56 değer kaybederek 36.726.16 dolara düşerken birim haftalık yüzde 2.63 değer kaybetti. Bitcoin haftalık yaklaşık  5.0 milyar dolar düşüş yaşayarak 689 milyar dolara düştü. 

Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum ise  2,410.39 ve 2,602.40 dolar arasında gidip gelirken son 24 saat içerisinde yüzde 3.77 değer kaybederek  2,463.76 dolara düştü. Birim haftalık olarak ise yüzde 10.14 değer kaybederek 12 milyar dolarlık piyasa hacim kaybı ile 286 milyar dolar civarına indi. 

Geçtiğimiz hafta piyasada yeniden üçüncü sıraya yükselen Tether de, 1.00 doların üzerine çıkarken son 24 saat içerisinde yüzde 0.02 değer kazandı. Birimin haftalık olarak 0.05 değer kaybederek 62 milyar dolar piyasa hacminde yer almaya devam etti. 

Kahin ekonomistten Bitcoin yorumu!

Piyasalarda satışların etkisiyle kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden 84 birimi değer kaybederken, değer kaybedenlerden sekiz birim de ilk 10 birim içerisinde yer aldı. 

Yaşanan gelişmelerin ardından  tüm piyasalarda toplam hacim 1.0 trilyon 578 milyar dolar ile 1.5 trilyon doları geçti. 

10,400 kripto para biriminin yer aldığı piyasada toplam piyasa hacmi yüzde 43.6’sını Bitcoin, yüzde 18.2’sini de Ethereum'dan meydana geldi. Son 24 saat içerisinde tüm piyasalar 102 milyar dolardan fazla işlem hacmine sahipti. 

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin'in bir para olarak tanımlanamayacağı görüşlerini yeniledi. Zürih'te düzenlenen konferansta konuşan Roubini, Bitcoin'in fiyatlandırmada çok hareketli olduğunu dile getirdi. 

Bitcoin'in bir temel değeri bulunmadığını ve İstikrarlı bir depolama değerinin olmadığını söyleyerek  bir varlık olarak tanımlanamayacağını dile getiren Roubini, Bitcoin'de "çok fazla manipülasyon" olduğunu açıkladı. 

Kahin ekonomistten Bitcoin yorumu!

Roubinin sonrasında konuşan Nassim Nicholas Taleb de Bitcoin'in sadece yasal olmayan aktiviteler için kullanıldığı görünüşüne katılmadığını söyleyerek kripto paraların suçlular dahil kimse için iyi olmadığı görüşünü savundu. 

Kripto paraların izlenebilir olması nedeniyle  blok zincirlerde kayıt altına alındığını söyleyen Taleb kripto paraların anonim olmadığını söyledi. 

Bitcoin'i ilk kez değerlendirildiğinde fikir olarak beğendiğini söyleyen Taleb hareketlilik nedeniyle bu fikrini değiştirdiğini aktardı. 

Bitcoin'de nakit kullanımı yaygınlaşacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön