20 / 04 / 2024

Bitcoin'de nakit kullanımı yaygınlaşacak!

Bitcoin'de nakit kullanımı yaygınlaşacak!

Kripto para birimin atası olan Bitcoin 37 bin dolara yükselirken, Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao konuyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. 



Kripto biriminin en çok yatırım alan birimi Bitcoin hareketli günler geçirmeye devam ediyor. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; Nisan'dan itibaren düşüşte olan Bitcoin 37 bin dolara çıktı. Bu artış sonrası yatırımcılar heyacanlandı.

inance'ın CEO'su Changpeng Zhao yükselişe yardımcı oldu. Zhao  Twitter'dan "Düşükten alıp yüksekten satmak istiyorsanız, işe yaraması için bir yerde düşük bir yere ihtiyacınız var. Finansal tavsiye değil" şeklinde paylaşımda bulundu. 

Bitcoin de nakit kullanımı yaygınlaşacak!

Bitcoin güçlendi

Bitcoin'e karşı yapılan olumsuz tutumlar yatırımcıların iştahını kaçırıyordu. El Salvador'un Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etmesinin ardından Bitcoin güçlenmeye başladı. Kısa süre içerisinde 32 bin dolardan 37 bin dolara çıktı. Bitcoin böylelikle bir gecede  yüzde 15'ten fazla değer kazanmış oldu. 

Ethereum'da satışlar devam ediyor

Önceki ay 4371 dolara ulan Ethereum sert satışlarla 2100 dolar seviyesine indi. Böylelikle Ethereum tarihi zirvesinden yüzde 52 oranında uzaklaşmış oldu. Ethereum uzun süredir yükseliş trendinde bulunmuyor.

Bitcoin de nakit kullanımı yaygınlaşacak!

Sert regülasyon olasılığı fren yaptırıyor

Birçok hükümet tarafından kripto paralara karşı sert önlemler alınması nedeniyle regülasyonların  oldukça katı olacağı tahmin ediliyor. Bu sebeple kripto yatırımlarında endişeli bir durum söz konusu. Çin ve İran'dan gelen yasak kararları, ABD Gelir İdaresi'nin 10 bin dolar ve üzerindeki kripto para işlemleri için yetki talep etmesi, Donald Trump ve Musk'ın açıklamaları piyasaya olan güveni azaltıyor.

Nakit kullanımı artıyor

Önde gelen kripto para birimlerinden Coinbase ABD'de Bitcoin teminatla nakit kullanımını başlattı. Bitcoin'in teminat gösterilerek 4 eyalette başlayan nakit kullanımının 15 eyalete çıkması için planlar hazırlanıyor. Teminatlı nakit kullanımında Bitcoin satışı yapılmadan Bitcoin'in değerinin yüzde 40'ına kadar kullanımı yapılıyor. 
 

Kripto paralara El Salvador dopingi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön