25 / 04 / 2024

Milyarder yatırımcı Novogratz'dan Bitcoin yorumu!

Milyarder yatırımcı Novogratz'dan Bitcoin yorumu!

Bitcoin'e yönelik değerlendirmede bulunan dünyaca ünlü milyarder yatırımcı Novogratz Bitcoin'deki son hareketleri 'Balondan kaçan hava' olarak yorumladı.



Ünlü kripto para yatırımcısı milyarder Mike Novogratz, Bitcoin’de dün yaşanan ani düşüşün yatırımcıların biraz fazla heyecanlanmasının sonucu olduğunu dile getirdi.

Sputniknews'te yer alan habere göre; uzun zamandır kripto paralarda yükseliş beklentisinde olan Novogratz, kripto para piyasasının son sekiz haftada güçlü olduğunu ve aşırı alım durumuna geçtiğine, fakat bunun iyi sebeple olduğuna vurgu yaptı.

Novogratz, Visa Inc.’nin 150 bin dolara bir NFT satın aldığını, Amazoncom Inc.’nin bir blockchain ve dijital para işi açtığını ve Walmart Inc.’nin görevlendirmek üzere bir kripto para uzmanı aradığını dile getirdi.  Galaxy Digital Holdings CEO’su Novogratz, bireysel yatırımcılardan gelen ilginin kripto trendine dahil olan kurumların çoğaldığını dile getirdi.

 Milyarder yatırımcı Novogratz dan Bitcoin yorumu!

"Biraz fazla heyecanlandık"

Novogratz, Salı günü yaptığı açıklamada kriptonun sadece kötü para ve maliye politikasını hedge etmek için satın alınan Bitcoin olmadığının, daha önemlisi bir web 3.0 (yapay zekaya dayanan yeni nesil internet teknolojisi) olduğunun büyük ölçüde fark edildiğini belirterek “Hiçbir yatırımcı bir sonraki interneti kaçırmak istemez. Biraz fazla heyecanlandığımızı ve bu düşüşün biraz balondan kaçan hava gibi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Novogratz bu değerlendirmeyi, Bitcoin’in yüzde 17 azalarak 43 bin 50 dolar ile yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine inmesi sonrasında yaptı. Bitcoin’deki bu azalma El Salvador’un Salı günü bu kripto parayı resmi para birimi olarak onaylayan ilk ülke olması ile beraber Bitcoin’in 12 yıllık tarihindeki en büyük testlerinden biri ile karşı karşı kalmasının ardından yaşandı.

Bazı teknik aksaklıklar sonrasında El Salvador hükümeti bu proje için kullanılan kripto cüzdanın bağlantısını kesti ve testlerin sürdüğünü dile getirdi.

"El Salvador'da başlangıçta ortaya çıkan teknik sorunlar çözülecektir"

El Salvador’un biraz problemli bir şekilde başlayan kripto projesinin Bitcoin’in daha geniş anlamda benimsenmesini etkileyip etkilemeyeceğine yönelik soruya karşılık, Novogratz, başlangıçta ortaya çıkan teknik sorunların zamanla ortadan kalklacağını belirtti.

Novogratz, “Gerçek soru altı ya da 12 haftada geri dönüş olacak ve bu uygulamanın El Salvador halkı ve sistemin kendisi için nasıl işleyeceği hakkında konuşalım. Bir şeyi ölçüsünde yapmak kolay değil. Bu işi doğru yapacaklarına inanıyorum” dedi.

El Salvador bu projesi için cüzdan altyapısı ve güvenlik platformu sağlaması için kripto para şirketi BitGo’ya yetki vermişti. Mayıs ayında, Novogratz’ın sahibi olduğu Galaxy Digital, BitGo’yu yaklaşık 1.2 milyar dolara satın almak için anlaşma sağladı.

Milyarder yatırımcı Novogratz dan Bitcoin yorumu!

Novogratz, “Hükümetler kendi ulusal paraları için çok fazla korumacı olacaklar. Ödemeler için tamam olacaklar ve istikrarlı paraların yükseldiğini göreceksiniz” dedi.

Novogratz, döviz hesaplarının El Salvador’un GSYİH’sının yaklaşık yüzde 20’sine denk düştüğüne vurgu yaparak bunların bir kısmının Bitcoin’de yer aldığını ve yerli yatırımcıların bunu ya dolara yönelik endişeleri olmasından ya da yerel paraya çevrilip iç ekonomide harcanacağı kaygılarından dolayı yaptığını sözlerine ekledi.

Novogratz, piyasa için ise Bitcoin’in kısa sürede nerede olacağını 'anlamanın gerçekten çok zor' olduğunu, ancak uzun vadede izleyeceği yolun belli olduğunu söyleyerek, “Bitcoin’in bir değer saklama aracı olduğuna inandığını söyleyen yeterli sayıda kurum var” dedi.

Bitcoin yüzde 15 değer kaybetti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön