26 / 04 / 2024

El Salvador Bitcoin'den kazandığı gelirle 20 okul yaptıracak!

El Salvador Bitcoin'den kazandığı gelirle 20 okul yaptıracak!

Bitcoin'i resmi para birimi olarak kabul eden El Salvador, Bitcoin sayesinde kazandığı gelirle 20 okul inşa edeceğini açıkladı. 



El Salvador hükümeti, ülkenin kripto paradan kazandığı parayı kullanarak okul inşa etme planı uygulayacak. Sputniknews'te yer alan habere göre; Devlet Başkanı Nayib Bukele'ye göre, devletin Bitcoin Trust hesabından elde edilen gelirler, 20 okulun inşası için kullanacağını açıkladı. 

Devlet Başkanlığı Basın Sözcülüğü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu proje başladığında FIDEBITCOIN'de şu anki kadar para kazanmamıştık. Bu sebeple ilk 20 Bitcoin Okulunu yapmaya karar verdik" ifadelerine yer verdi. 

El Salvador Bitcoin den kazandığı gelirle 20 okul yaptıracak!

Açıklamada, ek olarak önceki Bitcoin alımlarından elde edilen gelirlerin halkın faydasına harcanacağı ve yeni proje için El Salvador halkının ödediği vergilerin kullanılmayacğını belirtti. Yerel medyaya göre söz konusu adıma yerel halk için kripto para eğitimi verilmesiyle sürdürülecek ve 'Yeni Okulum' adlı programda 400 okul inşa edilmesi yönündeki planın parçası olacak.

Geçen sene Ekim ayında Orta Amerika Ekonomik Entegrasyon Bankası (CABEI), eğitimi genişletme teşviki için El Salvador'a 200 milyon dolarlık finansman tahsis etmişti.

El Salvador, 420 Bitcoin aldı: Bir günde 683 bin dolar kar etti!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön