25 / 04 / 2024

Armada AVM köprüsü karşılığında 6 milyon TL'ye okul !

Armada AVM köprüsü karşılığında 6 milyon TL'ye okul !

6 milyon TL'ye mal olan okulun isminin Hacı Bayram Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak düşünüldüğünü belirten Bezci, "Okula desteğimiz bundan sonra da sürecek" diye konuştu.



ATO Başkanı ve Armada AVM Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Armada AVM Genel Müdürü Çiğdem Gönen ile birlikte 32 derslikli okulu HT Ankara'ya gezdirdi ve inşaatın öyküsünü anlattı. Armada'nın ek inşaatı bittiğinde, iki bina arasında, iki yaya geçişi köprüsü yapmak için  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne ruhsat için başvurduklarını belirten Bezci, şunları söyledi: "Alt kat ve üst katlar için iki ayrı köprü ruhsatı için başvurduk. 'Tamam biz köprü için izin veririz ancak karşılığında 32 derslikli imam hatip lisesi yapın' dediler. Okul ve sosyal sorumluluk projesi olduğu için kabul ettik. Daha önce de çok sayıda okul yapmıştık. Eğitim kurumu için Altındağ Baraj Mahallesi'nde yer tahsis edildi. 2014'ün Mart ayında başladığımız inşaatı bir yılda bitirdik ve okulu Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ettik. 


Okulun 32 derslikten oluştuğunu belirten Bezci İki fizik, bir kimya, bir biyoloji laboratuvarı, iki müzik, iki resim, iki yabancı dil iki bilgisayar dersliği var. Bu derslikle araç gereç odaları da bulunuyor. Aynı zamanda bir kütüphane, bir çok amaçlı beden eğitimi salonu, iki kantin alanı da mevcut. Kızlar ve erkekler için ayrı ayrı mescit ve abdesthane de bulunuyor" diye konuştu. 


Okulun toplam inşaat alanının 10 bin metrekare olduğunu açıklayan Salih Bezci, "inşaat bitti ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim ettik. Kurucu müdür de atandı. Okula ilave olarak açık basketbol sahası ve engelli asansörü yaptırdık. 'Bu da Armada AVM'nin iki binası Ankara Büyükşehir Belediyesi, Armada AVM'nin iki binası arasında yapılan yaya geçiş köprüsü için 32 derslikli okulu Başkent'e kazandırdı. Altındağ Baraj Mahallesi Kuzey Ankara 12 Etap'ta inşa edilen imam hatip lisesi, yeni eğitim öğretim yılında hizmete açılacak. 


Ankara'ya okul kazandırdığımız için ben ve ortaklarım çok mutluyuz."  arasında geçişi sağlayan köprüye ruhsat karşılığı 32 derslikli okul yaptırıldı. Kuzey Ankara'da yer alan İmam Hatip Lisesi, yeni eğitim yılında hizmet vermeye başlayacak evlatlarımıza bizim hediyemiz olsun' diye düşündük. Bu sayede çocuklarımız okulda daha rahat edecek" dedi. 


Habertürk Ankara



Geri Dön