29 / 03 / 2024

Arnavutköy Belediyesi'nden Mardin’e iki yeni kültür merkezi!

Arnavutköy Belediyesi'nden Mardin’e iki yeni kültür merkezi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Arnavutköy Belediyesi, Mardin’deki kardeş belediyeleri Derik ve Dargeçit’e iki ayrı kültür merkezi yapıyor.




Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Arnavutköy Belediyesi, Mardin’deki kardeş belediyeleri Derik ve Dargeçit’e iki ayrı kültür merkezi inşa ediyor.


DESTEK SÖZÜ LAFTA KALMADI


Dargeçit ve Derik’e inşa edecekleri Kültür ve Gençlik Merkezi çalışması başlattıklarını dile getiren Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı yaptığı açıklamada “Türkiye, Batı'dan Doğu'ya kurulan bir köprüyle tarihi bir dönüşüme ve kalkınmaya sahne oluyor. Biz de Arnavutköy Belediyesi olarak Derik ve Dargeçit’in yeniden inşasına ve şehirlerin çehresinin değişmesine yardımcı oluyoruz. Her iki ilçemize de yaklaşık 2 dönüm arazi ve 700 m2’lik inşaat alanı içerisinde kültür ve gençlik merkezi kuruyoruz. İçlerinde 250 koltuklu çok amaçlı salon, kulis, engelli oturum ve seyir alanı, kütüphane, 4 adet derslik, bay-bayan mescit ve bir takım özel üniteler bulunuyor. Derik’teki kültür merkezimize kabul edilmesi durumunda Şehit Kaymakamımızın ismini koymayı planlıyoruz. Resmi prosedürler ve ihale çalışması tamamlandı. Her iki projenin de 5 ay içerisinde Derik ve Dargeçit’e kazandırılmasını hedefliyoruz” diye konuştu.





Arnavutköy Belediyesi



Geri Dön