24 / 04 / 2024

Dilovası’na yeni kültür merkezi inşa edilecek!

Dilovası’na yeni kültür merkezi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası şehir merkezinde modern bir kültür merkezi inşa ediyor. Dilovası Belediyesi’nin arka kısmında yapılan çok amaçlı bina pek çok sosyal alanı içerisinde barındıracak.





Halkın sosyal ihtiyaçlarına hizmet verecek olan yapı, düğün salonu, kurslar, kahve evi gibi bölümlerle canlılık kazandıracak. Tamamlanmak üzere olan kültür merkezi Dilovası için cazibe merkezi olacak.




11 BİN 400 METREKARE ALAN


11 bin 400 metrekare alan üzerine kurulan kültür merkezi bodrum, bodrum 1 zemin ve üç kattan oluşuyor. Çevre düzenlemesiyle modern bir ortam oluşturacak olan kültür merkezi Dilovası’na canlılık katacak. Binanın bodrum katı otopark olarak hizmet verecek. Bodrum ikinci katta anfi konferans salonu yer alıyor.


520 KİŞİLİK DÜĞÜN SALONU


Yapının zemin bir ve ikinci katlarında 520 kişilik düğün salonu bulunuyor. Yine bu katlarda 220 kişilik konferans salonu ve çok amaçlı salon yer alıyor. Binanın son katında ise Bilgi Evi, kütüphane ve kahve evi gibi sosyal alanlar bulunacak.


272 KİŞİLİK KONFERANS SALONU


Kültür merkezinin çevre düzenleme işi kapsamında yaya yürüyüş yolları yapılacak. Alan ağaçlandırılarak otopark giriş çıkış yolları düzenlenecek. Birinci katın arka bölümü iç teras şeklinde yapılacak. -2 katta idari ofisler, 272 kişilik konferans salonu ve gösteri salonu yer alacak. Yapının -1 katında düğün salonu bulunacak. Zemin katta düğün salonu ve fuaye yer alırken, birinci kat teras, derslikler ve kahve evi olarak işlev görecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön