18 / 04 / 2024

Arnavutköy Devlet Hastanesi yarın açılacak!

Arnavutköy Devlet Hastanesi yarın açılacak!

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan 200 yataklı Arnavutköy Devlet Hastanesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla 2 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00de (yarın) resmen hizmete giriyor....



İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan, Arnavutköy Devlet Hastanesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın katılımıyla açılıyor. İstanbulun gelişmekte olan ilçelerinden Arnavutköye inşa edilen bu hastane, ihtiyacı karşılayacak ve her gün yüzlerce vatandaşın hizmetinde olacak.

2008 yılında çalışmalarına başlanan 200 yataklı Arnavutköy Devlet Hastanesi, 33 milyon TLye mal oldu.
Bölgenin her türlü sağlık ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanan Arnavutköy Devlet Hastanesinde; acil müdahale, hemodiyaliz,  ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, laboratuvar, radyoloji üniteleri, doğumhane, anestezi, vaka değerlendirme, kan alma, hasta hazırlama, otopsi, dinlenme alanları, morg, sığınak, ferah bekleme alanları, depo, arşiv, pansuman, psikolojik test, efor, EKG, EKO ve soğuk odalar bölümlerinden bazıları.

17.000 m² alan üzerine inşa edilen hastanenin 30.350 m² kapalı alanı bulunuyor. Arnavutköy Devlet Hastanesi 12 blokta toplam 62 polikliniğiyle hizmet veriyor. Çalışanlara ve hastalara hizmet verecek şekilde tasarlanmış geniş bir otoparkıyla 500 günde hizmete sunuldu.


Geri Dön