28 / 03 / 2024

Arnavutluk'taki depremde Türklerin kaldığı otel çöktü!

Arnavutluk'taki depremde Türklerin kaldığı otel çöktü!

Arnavutluk'ta yaşanan şiddetli deprem nedeniyle 20 Türk'ün kaldığı bir otelin çöktüğü öğrenildi.



Arnavutlukta bu sabah TSİ 05.54’te 6.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Daha sonra en güçlüsü 5.3 büyüklüğünde olmak üzere arka arkaya artçı şoklar geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre, ilk deprem yerel saatle başkent Tiran’a 32 kilometre mesafede, liman kenti Durres’in kuzeyinde yaşandı.

ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkent Tiran’ın batısında yerin 10 kilometre altında meydana gelen depremin, Bulgaristan, Bosna Hersek, Hırvatistan, İtalya, Kosova, Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya’da hissedildiği belirtildi.

“Son 30 yılda Arnavutluk’taki en şiddetli deprem” olduğu bildirilen afet sonucu bazı binaların yıkıldığı ve enkaz altında insanların olduğu belirtildi.

Deprem sonrası başkent Tiran’a 40 kilometre mesafedeki Dıraç’ta bir bina yıkıldı. Birçok binada da hasar meydana geledi.

En az 300 güvenlik görevlisi  arama kurtarma çalışmaları için afet bölgesine sevk edildi.

ENKAZ ALTINDAKİ TÜRKLER KURTARILDI

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Ahmet Yörük yaptığı açıklamada “20 Türk’ün kaldığı bir otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu” belirtti.

Büyükelçi Yörük, bölgedeki Türklerin başkent Tiran’a gönderileceğini de söyledi. Arnavutluk yetkilileri, depremde ölü sayısının dörde yükseldiğini açıkladı.

Diğer bir yandan, TSİ 09.08'de ise Adriyatik Denizi'nin Arnavutluk açıklarında 6.3 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

GEÇEN DEPREME GÖRE 16 KAT DAHA GÜÇLÜ

Geçen Eylül ayında da hemen hemen aynı bölgede 5.6 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı.

Yaklaşık 500 binanın zarar gördüğü depremde en az 70 kişi yaralandı. Uzmanlar, 6.4 büyüklüğünde bir depremin, 5.6 büyüklüğünde bir depreme göre 16 kat daha güçlü olduğunu söylüyor.


Geri Dön