20 / 04 / 2024

Stuttgart’ta Türklerin yaşadığı binada yangın çıktı!

Stuttgart’ta Türklerin yaşadığı binada yangın çıktı!

Almanya'nın Stuttgart şehrinde 9 dairesinde Türklerin yaşadığı binada çıkan yangının erken fark edilmesi muhtemel bir faciayı önledi. Yangından dolayı maddi hasar meydana gelirken, garajdaki bir araba da hasar gördü...



Almanya'nın Stuttgart şehrinde 9 dairesinde Türklerin yaşadığı binada çıkan yangının erken fark edilmesi muhtemel bir faciayı önledi. Yangından dolayı maddi hasar meydana gelirken, garajdaki bir araba da hasar gördü. Emniyet yetkililerinin yangının çıkış noktası olan her iki yerde de dışarıdan müdahalenin olduğunu belirtmeleri dikkat çekti.


Stuttgart’ın merkezi semtlerinden Zuffenhausen’de sabaha karşı çıkan yangın korkuttu. Altı katlı on dairelik apartmanın arka kısmındaki garaj bölümünde ve merpen girişinde başlayan yangında ölen ya da yaralanan olmadı, ancak maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili detaylı araştırmanın başladığını belirten emniyet yetkilileri, yangının çıkış nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, yangının çıkış noktası olan her iki yerde de dışarıdan müdahalenin olduğunu dile getirdi. 


Yangın sonrası yapılan olay yeri incelemesinde, 50 kişinin kaldığı ve 10 dairenin dokuzunda Türklerin yaşadığı binanınyarı açık otoparkta bulunan eski lastiklerin ve bazı levazımatın yanıcı bir madde ile tutuşturulduğu ve aynı yanıcı maddenin bisikletlerin konulduğu bölümdeki merpen girişine de atıldığı tespiti yapıldı. 


Polisin verdiği bilgiye göre yangın dışarıdan bir müdahale ile başladı. Aynı yanıcı madde binanın arka merpen girişinde de kullanıldı, ancak bu girişimin nedeni, faili ya da failleri ile ilgili henüz net bir bilgi alınamadı. 


YANGININ ERKEN FARK EDİLMESİ FACİAYI ÖNLEDİ


Yangını devriye gezen polisler ve bina yakınındaki komşular fark etti. Bina sakinlerinin ifadelerine göre, binanın hemen yan tarafındaki ünlü bir süpermarketler zinciri şubesinin sevkiyat rampasına yakın bölgeden çıkan dumanı fark eden polis, itfaiyeye haber verdi ve binayı boşaltarak muhtemel bir faciayı önledi. 


Bina sakinlerinden Yusuf Ali Ercin olayın gece sabaha karşı meydana geldiğinden dolayı binadan kimsenin ne olup bittiğini göremediğini dile getirdi. Ercin olayı şöyle anlattı: “Gece saat 04.00 sularında polis kapılarımızı çaldı, binanın yandığını söyleyerek acilen binayı boşaltmamız gerektiğini söyledi. Biz de hemen dışarı çıktık. 


Sabah olunca bu manzarayı gördük. Stuttgart başkonsolosumuzda erken saatlerde buraya gelerek bizi yalnız bırakmadı. Şu an olayın nedenini ve kimin ya da kimlerin yaptığını bilmiyoruz. Tek tesellimiz can kaybı ve yaralı olmaması. Benim aracımın arka bölümü yandı. Ailelerimiz, çocuklarımız psikolojik olarak etkilendi. Sonuçları bekliyoruz.”


BAŞKONSOLOS ARI OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU


Yangının duyulmasının hemen sonrasında olay yerine giden Stuttgart Başkonsolosu M.Türker Arı yetkililerden bilgi aldı ve binada ikamet eden vatandaşlarla görüştü. Olayla ilgili açıklama yapan Arı, “Olayı duyar duymaz hemen olay yerine intikal ettik. Vatandaşlarımızla görüştük. 


İncelemeler devam ediyor. Baden-Württemberg Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yangının sebebinin ırkçı motif de dahil her ihtimal değerlendirilerek çok yönlü araştırılması isteğimizi bildirdik. Aynı şekilde o semtteki yerel idarecilerle de temas kurduk. Bunun yanı sıra Türkiye’den Dışişleri Bakanlığımızı da bilgilendirdik. 


Dokuz dairesinde Türk vatandaşlarımızın, bir dairesinde de Romen bir vatandaşın kaldığı binada meydana gelen bu olayda can kaybı ve yaralanma olmaması tek tesellidir. Olayı yakından takip ediyoruz.” dedi.


Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada olay yeri inceleme sonuçlarının Stuttgart Savcılığı’na iletildiği ve olaya savcılığın el koyduğu bildirildi.


Cihan


Geri Dön