26 / 04 / 2024

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün çevresi gayrimenkul yatırımcılarının radarında. Bölgede yer alan Lapseki’de Mecidiye, Şevketiye ve Çardak’ta arazi fiyatlarında yüzde 150 artış gerçekleşti.



Koronavirüs salgını sürecinde deniz ve yeşillik manzaralı arazilere talep patlarken; 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği bölge de yatırımcıların gözdesi oldu.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre; bitirildiğinde geçiş süresinin 4 dakikaya düşmesini sağlayacak olan köprünün etkisiyle Lapseki’de Mecidiye, Şevketiye ve Çardak’ta arazi fiyatlarında yüzde 150 artış gerçekleşti. Henüz imara açılmamış arazilerde metrekare fiyatları 40 Türk Lirası'na yükselirken, imarlı arazilerde en düşük 100 Türk Lirası oldu. 

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

BİRİKİMLERLE ARAZİ ALIN

Hakan Erilkun Danışmanlık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Erilkun, bölgede birikimleriyle yatırımda bulunmak isteyen kişilerin ağırlık kazandığını vurguladı.  Erilkun, “Çünkü gayrimenkul alıp sınırlı kira getirisine bağlık kalmak yerine insanlar, sınırlı birikimlerini arazi yatırımıyla değerlendirmek ve kendini katlayan bir yatırıma sahip olmak istiyor” diye konuştu. 

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

DEĞERİ HIZLA YÜKSELİYOR

Arazi yatırımında ilk sırada Çanakkale’nin olduğuna dikkat çeken Erilkun, bunun sebeplerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

"Hem Kuzey Marmara Otoyolu’nun en önemli bağlantı noktası olması, hem de toprakların çok verimli, ikliminin de elverişli olması, bölgeye talebi artırırken, Çanakkale Köprüsü’nün iki yakayı birleştirecek olmasıyla bölgeyi Türkiye’nin en hızlı yükselen değeri haline getirdi. Bu özelliklerden dolayı Çanakkale’de arazi fiyatları son bir yılda yüzde 150 arttı. Henüz imara açılmamış arazilerin metrekare fiyatları 40 TL’den başlarken, imarlı arazilerde fiyatlar minimum 100 TL’den başlıyor."

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

DENİZİ GÖREN BÖLGELER BORSA HIZINDA ALINIYOR

Erilkun, bölgede yoğun talebin geldiği yerlerle ilgili de konuştu ve şunları kaydetti: 

“Köprü ayağının takılmasıyla en fazla hareketlilik eski bir Rum köyü olan Güreci, Çardak, Mecidiye ve Gazi Süleyman Paşa mevkilerinde yaşanıyor. Çok değil 15 ay önce Güreci’de dönümü 25 TL’ye yer bulunabilirken bugün 65 TL’den aşağı değil. Çoğu yatırımcı bu noktalardan yer topluyor, özellikle deniz gören araziler adeta borsa hızıyla el değiştiriyor. En hızlı el değiştiren noktalar köprü ayağının bulunduğu ve imar sorunu olmayan Lapseki ve Lapseki’deki Güreci, Mecidiye, Şevketiye ve Çardak Bölgeleri.”

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

'UYGUN FİYAT' DİYE DERE YATAĞINA GİRMEYİN

Bölgede yatırım yapmak isteyen kişilere mutlaka bir gayrimenkul uzmanıyla hareket etmelerini öneren Hakan Erilkun, “Çünkü konut ve iş yeri alımı uzmanlık alanı olmaktan çıktı, artık insanlar kendileri de tapudan araştırma yaparak alım gerçekleştirebilirler. Ancak arsa arazi yüzlerce teknik detay araştırması gerektiren bir alan. ‘Uygun fiyatlı alıyorum’ dediğiniz yer ‘dere yatağı’ da çıkabilir. Bu nedenle fizibilitesi yapılmış, hakikaten yatırıma uygun noktaları arsa arazi uzmanıyla beraber test edinşeklinde konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!


Geri Dön