25 / 04 / 2024

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını artırdı!

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını artırdı!

1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale'de gayrimenkul fiyatlarını en az ikiye katladı. Simgelerin köprüsü gayrimenkul fiyatlarına doping oldu.



Tarihi geçmişe sahip bir şehrimiz olan çanakkale son zamanlarda gayrimenkul yatırımlarında çok ilgi çekmeye başladı.

Çanakkale'nin geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Çanakkaleye yakın ilçelerden biri ise Ezine; süt ve süt ürünleriyle markalaşmakta. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde ise Marmara bölgesinin meyve ihtiyacı karşılanmakta. Çanakkale maden ocaklarıyla da bilinen bir kent. Can ilçesinde kömür ocakları ve çok sayıda seramik işletmeleri yer alıyor. 

Biga ise Türkiye'de sanayide lider bir ilçe. Mobilya fabrikaları, demirçelik fabrikaları biga bölgesinde yer alıyor. Çanakkale merkez ve ilçelerinde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi bulunuyor. Bu durum bölge ekonamisine de çok büyük katkı sunuyor. Bölgede çok sayıda öğrenci evi ve pansiyonlar yer alıyor. 

Bölge son zamanlarda sürekli göç alan bir bölge haline geldi. Gayrimenkul yatırımlarında da Çanakkale Merkez'e yakın köy evi, arsa ve tarlalara talep arttı. 

Artan talep sebebiyle konut fiyatları da iki kat arttı. Bölgede arsa fiyatları üç katına çıktı. 

Simgelerin Köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale'nin Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasında inşa ediliyor. Bu da Çanakkale'yi gayrimenkulde yerli yabancı yatırımcıların ilgilendigi bir yer haline getirdi.

Çanakkale'de arsa bulmak zorlaştı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat çalışmalarında son durum ne?


Geri Dön