27 / 04 / 2024

Arsasını satmaya gitti, hayatının şokunu yaşadı!

Arsasını satmaya gitti, hayatının şokunu yaşadı!

Hatay'da yaşayan 62 yaşındaki Ömer Gül, arsasını satmak için gittiği tapu müdürlüğünde hayatının şokunu yaşadı. Arsa yanlışlıkla 2009 yılında baba adları ve isimleri aynı bir kişinin üzerine kaydedilmiş...



Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Ömer Gül, yıllardır oturduğu evinin de üstünde bulunduğu 3,5 dönümlük arazisinin yanlışlıkla 2009 yılında baba adları ve isimleri aynı bir kişinin üzerine kaydedildiği gerekçesiyle hukuki süreç başlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ömer Gül arsasını 5 ay önce satmak istedi. Devir için gittiği tapu müdürlüğünde, yetkililer arsanın kendisine ait olmadığını öğrendi. İncelemeler sonucunda 2009 yılında Ömer Gül isimli başka bir kişinin üzerine kaydedildiği, o şahsın da 36 yıl önce hayatını kaybettiği için hakkın mirasçılarına intikal ettiği belirlendi.

Ömer Gül bunun üzerine hukuki süreç başlattı. Hassa Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunduğunu belirten Gül, "Bu arazi benim mülkiyetim. Bu arazinin tekrar üzerime geçirilmesini istiyorum. Arazinin değeri yaklaşık 500 bin lira değerinde. Umarım en kısa sürede çözüm buluruz." dedi. 

Hassa Tapu Müdürlüğü yetkilileri de yanlışlığın 2009 yılında çalışan bir personelin hatasından kaynaklandığını bildirerek, hak sahibi varislerin hepsinin başvuruda bulunması halinde durumun düzeltilmesi için gerekli yardımı yapacaklarını bildirdi. Hassa Asliye Hukuk Mahkemesine yapılan başvuru ön inceleme aşamasında.


Geri Dön