24 / 04 / 2024

Ömer Gül tapu davası

Ömer Gül tapu davası

Hatay'da yaşayan 62 yaşındaki Ömer Gül, arsasını satmak için gittiği tapu müdürlüğünde hayatının şokunu yaşadı. Arsa yanlışlıkla 2009 yılında baba adları ve isimleri aynı bir kişinin üzerine kaydedilmiş...

Şile Lotus Saklıgöl Evleri'nde hemen tapu fırsatı!

Şile Lotus Saklıgöl Evleri'nde hemen teslim fırsatı sunuluyor. Satış sürecinin devam ettiği projede toplam 14 villa bulunuyor.

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Sermaye Piyasası Kurulu'na yeni başkan ataması kararı Resmi Gazete'de! İbrahim Ömer Gönül kimdir?

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenliğlu'nun görev süresinin dolması nedeniyle boşalan başkanlık makamına İbrahim Ömer Gönül atandı. İbrahim Ömer Gönül'ün atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. İbrahim Ömer Gönül kimdir, kaç yaşında, nereli?

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül Paşa İnşaat Yatırımları Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kılıç tarafından kuruldu.

Turyap Gül İnşaat açık artırması nerede? 

Hemen teslim ve temen tapu fırsatının sunulduğu Gül İnşaat gayrimenkulleri açık artırmayla 6 Şubat 2018 Salı günü satışa çıkarılıyor...

Tuz Gölü fay alanında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tuz Gölü fay alanındaki olası bir depreme karşı alınan önlemleri Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılışa hazır!

Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Yerleşkesi içinde yapımı tamamlanan ve yarın resmi açılışı gerçekleştirilecek olan müze ve kütüphanede Kayseri'deki gazetecilerle bir araya geldi.

Niğde Narlıgöl'de seracılık ihtisas OSB kurulacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Narlıgöl'de seracılık ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması talebine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, burada organize sanayi bölgesi kurulup kurulmayacağını sordu..

Fatma Gül Demet Sarı Hatay'da 152 kişiye tapu dağıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Gül Demet Sarı, dün geldiği Hatay'da, 90 yıldır mülkiyet sorunu yaşayan Alahanlı 152 kişiye tapularını dağıttı.

Ömer Sıddık Tatlıgöl site yönetimine açtığı davayı kazandı!

Bir sitede bulunan evine hırsız giren Ömer Sıddık Tatlıgöl, site yönetimine dava açtı. Mahkeme Tatlıgöl'ün 3500 TL'lik zararının ödenmesi yolunda karar verdi..

Sarıgöl’e modern meydan geliyor!

Tapu tescil işlemlerinin gerçekleştiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehirlerin meydanlarıyla anıldığını hatırlatarak, Sarıgöl’e modern bir meydan kazandırmanın ilk adımını atmış olduklarını söyledi.

Kocasinan Gül Park'ı bahara hazır olacak!

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Sümer Mahallesi’nde yapımı devam eden mis kokulu bahçe Gül Park’ın bahar ayları itibarıyla bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Tapusuz eve nasıl tapu alınır?

Kat mülkiyeti ve kat irtifakı, bağımsız bölümlerinden konum ve büyüklüklerine göre hesaplanan değerleri ile oranlı olarak arsa payının ortak mülkiyet esaslarına göre açıkça gösterilmesiyle kuruluyor. Peki, tapusuz eve nasıl tapu alınır?

Ömer Gül tapu davası Haberi

Ömer Gül tapu davası

Hatay'ın Hassa ilçesinde yaşayan 62 yaşındaki Ömer Gül, yıllardır oturduğu evinin de üstünde bulunduğu 3,5 dönümlük arazisinin yanlışlıkla 2009 yılında baba adları ve isimleri aynı bir kişinin üzerine kaydedildiği gerekçesiyle hukuki süreç başlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ömer Gül arsasını 5 ay önce satmak istedi. Devir için gittiği tapu müdürlüğünde, yetkililer arsanın kendisine ait olmadığını öğrendi. İncelemeler sonucunda 2009 yılında Ömer Gül isimli başka bir kişinin üzerine kaydedildiği, o şahsın da 36 yıl önce hayatını kaybettiği için hakkın mirasçılarına intikal ettiği belirlendi.

Ömer Gül bunun üzerine hukuki süreç başlattı. Hassa Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunduğunu belirten Gül, "Bu arazi benim mülkiyetim. Bu arazinin tekrar üzerime geçirilmesini istiyorum. Arazinin değeri yaklaşık 500 bin lira değerinde. Umarım en kısa sürede çözüm...