23 / 04 / 2024

Arslanbey Özyapı Spor Tesisleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldı!

Arslanbey Özyapı Spor Tesisleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Arslanbey İzmit Caddesi üzerinde bulunan, kaçak ve ruhsatsız olduğu tespit edilen Özyapı Spor Tesisleri Fırat Cafe işletmesi yıkıldı...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Arslanbey’de kaçak ve ruhsatsız olduğu tespit edilen Özyapı Spor Tesisleri yıkıldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Arslanbey İzmit Caddesi üzerinde bulunan, kaçak ve ruhsatsız olduğu tespit edilen Özyapı Spor Tesisleri Fırat Cafe işletmesi yıkıldı.


Yapılan şikayet üzerine Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı’nın talebiyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki arsada bulunan Özyapı Spor Tesisleri’ne ait 2 katlı yapı, 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. Maddesi’ne istinaden işletme sahibine gerekli tebligatın yapılmasının ardından yıkım programına alındı. Bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla birlikte yıkım işlemine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kısa sürede yıkım işlemini tamamlayarak çıkan hafriyatı ortadan kaldırdı. İtfaiye, ambulans, zabıta ve polis ekiplerinin bulunduğu yıkım bölgesinde her türlü güvenlik önleminin alınması ve yolun kapatılmasının ardından yıkım işlemi gerçekleştirildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından önümüzdeki günlerde başka yerlerde de yıkım işlemlerine devam edileceği belirtilerek kaçak veya ruhsatsız yapıların izinsiz imarına izin verilmeyeceği açıklandı.



Özgür Kocaeli


Geri Dön