26 / 04 / 2024

Art Design Mobilya ilk yurt dışı mağazasını Hollanda'da açıyor!

Art Design Mobilya ilk yurt dışı mağazasını Hollanda'da açıyor!

Kişiye özel mobilya tasarımları yapan Art Design Mobilya ilk yurtdışı mağazasını da bu nedenle Hollanda'da açıyor.



Art Design kişiye özel mobilya tasarımları yapan bir marka. Turgay Terzi tarafından 1990'da kurulmuş. Kişiye özel mobilya tasarımının ilklerinden.

İlk mağazasını İstanbul Modoka'da 350 metrekarelik bir alanda açmış. Para'da yer alan habere göre, 2007'de 700 metrekarelik ikinci mağaza gelmiş. Bugün, 700 metrekare Art Deco ve 2018'de açılan 700 metrekarelik Luxury Modern olmak üzere bin 400 metrekarelik mağaza büyüklüğüne sahip. Metrekarelerinin küçük olduğuna bakmayın. Buralar showroom gibi. Her müşterinin ürünü buralarda tasarlanıp fabrikada üretiliyor. İç mimarlardan oluşan 140 kişilik bir ekibe sahip. Şirketin 2019 cirosu 150 milyon TL. Anahtar teslimi iş yapılıyor. Mağazaya gittiğinizde önce sizin istekleriniz dinleniyor. Sonra ev ya da ofisinize uygun tasarımlar 3D olarak çiziliyor. En son final noktasında müşteri fabrikaya davet ediliyor ve ürünlerin son hali gösteriliyor. Bu moda yaygınlaşıyor. Müşterilerden talep yoğunmuş. 2019'da yeni bir mağaza açmak için çalışmalara başlayan firma, pandemi döneminde hız kesmemiş ve yatırımı tamamlamış. 8 milyon TL yatırım bedeli olan yeni mağaza Kalamış'a açılmış. Art Design Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi, şimdi hedefini yurtdışı olarak belirlemiş. En çok yurtdışı talep Almanya, Belçika ve Hollanda'dan geliyormuş, ilk yurtdışı mağazasını da bu nedenle Hollanda'da açacakmış. Üstelik çalışmalara da başlamışlar. Mağazayı bu yıl sonunda açmayı planlıyorlar. Bir sonraki mağaza ise Türk Cumhuriyetleri'ne açılacakmış.

Bu arada yeri gelmişken aktaralım. Turgay Terzi yeni bir marka hazif+ığı da yapıyormuş. Yani ArtDesign'e kardeş geliyormuş...


Geri Dön