26 / 04 / 2024

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen bölgelerin yeniden imarı çerçevesinde, yeni yerleşim yerlerinin kurulacağı güvenli bölgelerin tespiti için Gaziantep, Kahmanmaraş ve Adıyaman’da incelemelerde bulundu.

Deprem bölgesine yönelik yaptıkları tespitleri açıklayan Bakan kurum, bölgede 84 bin 726 bina yıkık, acil yıkılacak durumda ve ağır hasarlı olarak edildiğini ifade ederek, 11 ilde eş zamanlı şekilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğinin startının verileceğini bildirdi.

Kahramanmaraş’ta aynı gün meydana gelen iki depremden 11 ilde 14 milyon kişinin etkilendiğini belirten Bakan Kurum,  şehirlerin yeniden inşasının nerelerde olması gerektiğine yönelik hassas bir çalışma yürüttüklerini, vatandaşların can ve mal güvenliğinin teminat altına alınmasının amaçlandığını aktardı.

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

EN BÜYÜK AFET KONUTLARI SEFERBERLİĞİ OLACAK

Daha önce yapılmış olan 1 milyon TOKİ konutu nasıl ayakta kaldıysa, aynı şekilde sağlam olacak binaların inşası için  olası depremlerde en doğru zemini, yeri belirlemek üzere çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Bakan Kurum. “ 20 yılda yaptığımız anlayışı burada da yeni inşa edeceğimiz TOKİ afet konutlarında, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğinde de aynı anlayışla inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Peki yeni dönemde depreme karşı hangi önlemler alınacak? Yeni bina inşaatlarına yönelik hangi kurallar geliyor?


Geri Dön