29 / 03 / 2024

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Koronavirüs salgınının konut kriterlerini etkilediğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.



İstanbul Anadolu Yakası Çekmeköy'de hayata geçirilen Ormanköy projesi bugün satış ofisinde gerçekleştirilen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının ülkemizde çok iyi yönetildiğini söyleyen Ziya Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da süreci çok iyi yönettiğini dile getirdi. 

Yeni projeleri Ormanköy'ü tasarlarken gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, "Sağlıklı ev nasıl olmalı, insanlar nasıl evlerde yaşamalı?" gibi soruların yanıtlarını aradıklarını belirtti. "Bugün COVID 19 olur yarın COVID 20 olur" diyen Yılmaz, pandemi sürecinde yeni projeleri Ormanköy'ü bir kez daha masaya yatırdıklarını söyledi.

Yaşanan koronavirüs salgınının tüketicilerin ev kriterlerini de etkilediğini söyleyen Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Zamanında bizler de yüksek binalar yaptık. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

Sağlıklı ev nedir?

1) Binada asansör elbette olacak ancak asansöre ihtiyaç duymadan çıkılabilecek yükseklikteki eve sağlıklı ev diyoruz.

2) Mümkünse bahçesi olmalı. Bahçe yoksa teras, teras da veremiyorsanız kesinlikle geniş balkon olmalı.

3) Orman içerisinde ve geniş bir yeşil alanı sahip olacak.

4) Her konutun havalandırma sistemi korona sürecindeki sağlık kriterlerine uygun tasarlanacak.

5) En son deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilecek.

 

DAP Yapı Ormanköy projesi ön talep topluyor!


Geri Dön